Νέα δημοσκόπηση της GPO: Ποια η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία, κυρίως λόγω του εμβολιαστικού προγράμματος, αποτυπώνεται στο βαρόμετρο της GPO, γεγονός που φαίνεται να καρπώνεται οριακά η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 36,9% (κερδίζοντας μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του Απριλίου) με τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 13,7%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 23,2% σημειώνοντας μικρή πτώση της τάξης του 0,3%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7,2% (7%), το ΚΚΕ με 6,1% (6,4%), η Ελληνική Λύση με 3,9% (4%), το ΜΕΡΑ25 με 3,2% (3,4%).


Η προοπτική εξόδου της χώρας από την πανδημία φαίνεται να δημιουργεί ένα θετικό κλίμα για τον Πρωθυπουργό καθώς η «ψαλίδα» ανάμεσα σε αυτόν και τον Αλέξη Τσίπρα στα ζητήματα διαχείρισης της κρίσης ανοίγει με οριακή αύξηση των ποσοστών του την ώρα που ο κ. Τσίπρας εμφανίζει κάμψη στους αντίστοιχους δείκτες. Το άνοιγμα της διαφοράς ανάμεσα σε Μητστοτάκη και Τσίπρα έχει τη δική του σημασία καθώς μεσολάβησε τόσο η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος «Ελλάδα 2.0» όσο και της οικονομικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα.

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τους υπουργούς


Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, τα εθνικά θέματα φαίνεται να έδωσαν ώθηση τις «μετοχές» τόσο του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια, με 77,9% θετικές γνώμες όσο και του υπουργού Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου με 59,8%. Τρίτος στην αξιολόγηση είναι ο υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας, με 58,9% και τέταρτος-επίσης ενισχυμένος- ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης με 54% θετικές γνώμες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπλήρωση της πρώτης εξάδας από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα (50,5%) και Εργασίας κ. Κ. Χατδηδάκη (43,8%).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...