Νέα δημοσκόπηση κόλαφος για τον Μητσοτάκη – Καθολική αντίθεση στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία – Κάτω από 5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (pic)

Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5 μονάδων είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της RealPolls για λογαριασμό της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. πέφτει στο 29% από 30,3% στην αντίστοιχη έρευνα του Φεβρουαρίου, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει σχεδόν κατά μία μονάδα τα ποσοστά του, σε 24,4% από 23,5%. 

Το ποσοστό που κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το χάνει το ΚΙΝΑΛ, το οποίο  δέχεται πιέσεις τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά του, και πέφτει στο 10,2% από το 11,1% που είχε τον Φεβρουάριο. Το ΚΚΕ καταγράφεται στο 3,6%, η Ελληνική Λύση στο 3,5% και το Μερα25 στο 2% με πτώση 1,2 μονάδων.

Σημαντική πτώση καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό. Αν και διατηρεί το προβάδισμα, η διαφορά έχει μειωθεί κατά 6% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου.  Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να θεωρείται καταλληλότερος από το 38,7% των ερωτώμενων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από το 29,6%, ενώ τον Φεβρουάριο είχαν 42% και 27% αντίστοιχα.

Κόλαφος είναι, όμως, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία και κυρίως στην επιλογή της κυβέρνησης να αποστείλει όπλα στην Ουκρανία. 

Η απόφαση της κυβέρνησης καταδικάζεται συντριπτικά καθώς το 72,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κρίνει μάλλον αρνητικά και πολύ αρνητικά την αποστολή όπλων και μόνο το 27,1% κρίνει την απόφαση πολύ θετική και μάλλον θετική.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...