Νέα δημοσκόπηση – θρίλερ για το ΚΙΝΑΛ, αλλά όλοι στο τελος βλέπουν νικητή τον Παπανδρέου

Η 5η Δεκεμβρίου, όταν θα γίνει ο πρώτος γύρος των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, πλησιάζει και μια νέα δημοσκόπηση έρχεται να… προαναγγείλει αυτό που φαντάζονται όλοι: ότι θα είναι το απόλυτο θρίλερ.

Έξι υποψήφιοι μάχονται για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αλλά όπως δείχνει η δημοσκόπηση ο πρώτος γύρος θα είναι ζήτημα για τρεις: τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιώργο Παπανδρέου. Και θα είναι το απόλυτο θρίλερ, αφού όλα αναμένεται να κριθούν στο νήμα!

Σημειώνεται ότι η ίδια δημοσκόπηση, της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής, κατέγραψε πως το ΚΙΝΑΛ ανεβάζει το ποσοστό του κοντά στο 10% στην πρόθεση ψήφου, μειώνοντας εκείνα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά αποκλειστικά στις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, η δημοσκόπηση «χωρίζεται» σε τρία πεδία. Στο πως θα ψήφιζαν γενικά όσοι τοποθετούνται στο χώρο του κέντρου, πχ το 45% των συμμετεχόντων στην έρευνα αλλά όσοι έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουν πως μπορεί να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ, στο εκλογικό σώμα του κόμματος και στο πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν στις 5 Δεκεμβρίου.

Στην περίπτωση του ευρύτερου εκλογικού σώματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 29% και ακολουθούν Νίκος Ανδρουλάκης με 18%, Γιώργος Παπανδρέου με 15%, Παύλος Γερουλάνος με 8%, Χάρης Καστανίδης με 6% και Παύλος Χρηστίδης 5%.

Στην περίπτωση των απαντήσεων από το εκλογικό σώμα του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης είναι ισόπαλοι με 26% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 23%. Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6%, ο Παύλος Χρηστίδης με 5% και ο Παύλος Γερουλάνος με 4%.

Όταν ερωτώνται εκείνοι που λένε πως θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 28%, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι δεύτερος με 27%, ο Ανδρέας Λοβέρδος τρίτος με 23%, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης ακολουθούν με 6% και ο Παύλος Γερουλάνος με 5%.

Σενάρια β’ γύρου


Η δημοσκόπηση δίνει και σενάρια για τα ζευγάρια του β’ γύρου.

Από τη βάση του 45%, στο δίδυμο Ανδρουλάκης – Παπανδρέου, ο πρώτος θα κερδίζει με 60% έναντι 25%.

Στο δίδυμο Λοβέρδος – Παπανδρέου, ο πρώτος λαμβάνει 52% έναντι 28%, ενώ ντέρμπι είναι το Ανδρουλάκης – Λοβέρδος, με 42% για τον πρώτο και 40% για τον δεύτερο.

Στη βάση του 9,8% (σ.σ. όσο λαμβάνει το ΚΙΝΑΛ στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης) το δίδυμο Ανδρουλάκης-Παπανδρέου δίνει αποτέλεσμα 59% έναντι 32% υπέρ του ευρωβουλευτή. Στο ζευγάρι Λοβέρδος – Παπανδρέου εκλέγεται ο πρώτος με 50% έναντι 38% ενώ στην περίπτωση που πάνε β’ γύρο Ανδρουλάκης και Λοβέρδος κερδίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης με 49% έναντι 38%.

Στην τρίτη περίπτωση, δίδυμο Ανδρουλάκης – Παπανδρέου πάλι κερδίζει ο πρώτος με 55% έναντι 38%, στο ζευγάρι Ανδρουλάκης – Λοβέρδος επίσης ο ευρωβουλευτής προηγείται με 49% έναντι 38% ενώ στο δίδυμο Λοβέρδος -Παπανδρέου νικητής εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός με 46% έναντι 44%.

Σε όλα τα εκλογικά σώματα, προβάδισμα στην παράσταση νίκης (ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει) έχει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...