Μυστικής διπλωματίας συνέχεια στα ελληνοτουρκικά – H συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον «εξ απορρήτων» του Ερντογάν

Το Πρώτο Θέμα γράφει για συνάντηση της Διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Άννας-Μαρίας Μπούρα με τον εξ απορρήτων του Τούρκου Προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν, στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Γενς Πλέτνερ, διπλωματικού συμβούλου του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ανοιχτή ατζέντα, χωρίς προαπαιτούμενα, προκειμένου η κάθε πλευρά να διερευνήσει τις προθέσεις της άλλης για επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων.

Όπως ανέφεραν συνεργάτες του Έλληνα Πρωθυπουργού, «αποκαταστάθηκε ο δίαυλος επικοινωνίας» χωρίς να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων ή το ενδεχόμενο να προκύψουν άμεσα νέες συζητήσεις και πιθανή επανεκκίνηση διπλωματικών επαφών μεταξύ των δύο χωρών.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του 2021, δηλαδή λίγους μήνες μετά τις επαφές Σουρανή-Καλίν, υπήρξε επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας μετά από μακρά περίοδο αναστολής των επαφών αυτών.

ΠΗΓΗmilitaire.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ