Μπάχαλο στην κυβέρνηση: Υπουργοί σε καραντίνα, βραχυκύκλωμα στις αποφάσεις και ένας αδύναμος Μητσοτάκης επισπεύδει τον ανασχηματισμό

Βραχυκύκλωμα στις αποφάσεις για τα μέτρα αντιμετώπισης της εφιαλτικής πανδημίας προκαλούν οι παραφωνίες στην κυβέρνηση.

Το μπάχαλο που επικρατεί αναγκάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισπεύσει τον ανασχηματισμό για τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ μία σειρά κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών τάσσονται πλέον υπέρ του εκλογικού αιφνιδιασμού πριν η κυβέρνηση εμφανίσει συμπτώματα ραγδαίας φθοράς.

Η πολυφωνία, οι αντικρουόμενες θέσεις που διατυπώνουν οι υπουργοί και η επικάλυψη αρμοδιοτήτων έχουν παραλύσει στην κυριολεξία την κυβέρνηση.

Ακόμη και οι αποφάσεις που είχαν προαναγγελθεί για να εφαρμοστούν, από τις 15 Ιουλίου τίθενται εν αμφιβόλω αφού δεν μπορεί να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο μέτρων εξαιτίας των διαφορετικών απόψεων που εκφράζουν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Όπως αναφέρει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της kontranews, σε μία προσπάθεια να επιβάλει ενιαία γραμμή, το Μαξίμου έχει θέσει σε καθεστώς πολιτικής καραντίνας τρεις υπουργούς και έχει αναθέσει στον Άκη Σκέρτσο τη διαχείριση της κρίσης.

Αποστασιοποιημένος εμφανίζεται ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος παρά το γεγονός ότι είναι υπουργός Υγείας δεν ερωτάται για τη λήψη των αποφάσεων που αφορούν στα μέτρα για την πανδημία.

Δύο ακόμη υπουργοί οι οποίοι βγαίνουν στα κανάλια και τροφοδοτούν καθημερινά σενάρια για μέτρα, έχουν προκαλέσει επίσης εκνευρισμό στο Μαξίμου.

Γι’ αυτό άλλωστε συνεργάτες του πρωθυπουργού διαρρέουν τα σενάρια για ανασχηματισμό τον Σεπτέμβριο.

Οπως μεταδίδει το ίδιο ρεπορτάζ, οι διαρροές έχουν στόχο τη διαμόρφωση μίας επίπλαστης ενότητας και κυρίως να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παρατράγουδα.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αδύναμη να πάρει στοιχειώδη μέτρα για τον κορωνοϊό.

Αρχικά είχε εξαγγείλει τη λειτουργία καταστημάτων αμιγώς για εμβολιασμένους και μεικτά.

Στη συνέχεια το τροπάρι άλλαξε και οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν από τα κανάλια ότι οι εσωτερικοί χώροι θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Ξαφνικά και μετά τη θύελλα αντιδράσεων από τους καταστηματάρχες, οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν τους αστυνόμους, άρχισαν να αναθεωρούν τα μέτρα και να διαρρέουν ότι το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων θα καθυστερήσει.

Μιλάμε για το απόλυτο μπάχαλο, το οποίο βέβαια έχει επιπτώσεις στο σύνολο της αγοράς αφού βρισκόμαστε στο φουλ της τουριστικής σεζόν, με τους επαγγελματίες να μην γνωρίζουν ακόμη τι θα γίνει, ποια θα είναι τα ωράρια κι αν θα λειτουργούν και με ποιες προϋποθέσεις οι εσωτερικοί χώροι.

Όπως αντιλαμβάνεστε η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο και βαδίζει στα τυφλά.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη διαχείριση των Βρετανών τουριστών που μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων έρχονται μαζικά στην Ελλάδα.

Το ερώτημα είναι αν μπορεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση ένα κύμα από Άγγλους τουρίστες με δεδομένο ότι η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει στη Μεγάλη Βρετανία.

Εγκυμονεί ο κίνδυνος οι μαζικές αφίξεις Βρετανών τουριστών να πολλαπλασιάσει τα κρούσματα κορωνοϊού και να φτάσουμε σε σημείο να επιβληθούν τοπικά lockdown.

Η αγορά περιμένει εναγωνίως τις τελικές αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν από το Μαξίμου, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν τεθεί σε καθεστώς πολιτικής καραντίνας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ