Μητσοτάκης και Οικονόμου παραποιούν τις εκθέσεις για την Ελευθερία του Τύπου

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να έχει επιβάλλει ρήτρα διαστρέβλωσης όμως οι πολίτες κλείνουν τα αυτιά στην προπαγάνδα και απαιτούν ρήτρα αλήθειας, για να ανακοπεί η καταστροφική πορεία στην οποία οδηγεί τη χώρα η Νέα Δημοκρατία». Τα παραπάνω τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αναστασία Γκαρά,  με αφορμή την παραποίηση των εκθέσεων για την Ελευθερία του Τύπου και διασυρμό της χώρας διεθνώς που επιδίδεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως σχολιάζουν καυστικά οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ «στην Ελλάδα, ο πλουραλισμός στα ΜΜΕ, αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους. Η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου έχει επιδεινωθεί δραματικά στη χώρα μας, τα χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία».

Μάλιστα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υπογραμμίζουν πως «αυτές είναι αδιαμφισβήτητες διαπιστώσεις οι οποίες αποτυπώνονται όχι σε μία, όχι σε δύο αλλά σε τέσσερις εκθέσεις διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών θεσμών, αναφορικά με την πολυφωνία και την ελευθερία των ΜΜΕ στη χώρα μας».

«Δημοσιογράφοι χωρίς ΣύνοραΟυνέσκοΕυρωπαϊκή Επιτροπή και Συμβούλιο της Ευρώπης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση ανελευθερίας, αδιαφάνειας και ασφυκτικών παρεμβάσεων που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα» τονίζει ο Μάριος Κάτσης και η Γκαρά Αναστασία.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

«Στην Ελλάδα, ο πλουραλισμός στα ΜΜΕ, αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους. Η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου έχει επιδεινωθεί δραματικά στη χώρα μας, τα χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτές είναι αδιαμφισβήτητες διαπιστώσεις οι οποίες αποτυπώνονται όχι σε μία, όχι σε δύο αλλά σε τέσσερις εκθέσεις διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών θεσμών, αναφορικά με την πολυφωνία και την ελευθερία των ΜΜΕ στη χώρα μας.

Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα, Ουνέσκο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Συμβούλιο της Ευρώπης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση ανελευθερίας, αδιαφάνειας και ασφυκτικών παρεμβάσεων που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ΜΜΕ που φιγουράρουν στη Λίστα Πέτσα με μεγάλα ποσά, αλλά δυστυχώς και θεσμικοί κοινοβουλευτικοί παράγοντες προσπαθούν με ψέματα και τερτίπια να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Αλλοιώνουν στοιχεία, παραποιούν δεδομένα, αποκρύπτουν πληροφορίες, «νοθεύουν» εκθέσεις,  προκειμένου να καλύψουν την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και στο πεδίο των ΜΜΕ. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν και με τα συμπεράσματα του Media Pluralism Monitor, φτάνοντας στο σημείο να διαστρεβλώσουν τελείως την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο τέλος το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούν εαυτούς και να διασύρουν ακόμα περισσότερο τη χώρα διεθνώς.

Το γυαλί της προπαγάνδας του Μαξίμου όμως έχει ραγίσει ανεπανόρθωτα. Μια απλή διασταύρωση των στοιχείων, σε αντιπαραβολή με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, ήταν αρκετή για να διαψεύσουν εκκωφαντικά τον κ. Οικονόμου και τα φιλοκυβερνητικά Μέσα που προσπάθησαν πεισματικά να μας πείσουν πως… «όλα βαίνουν καλώς» με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να έχει επιβάλλει ρήτρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε κάθε κυβερνητικό αφήγημα. Οι πολίτες όμως κλείνουν τα αυτιά στην προπαγάνδα και απαιτούν ρήτρα αλήθειας, για να ανακοπεί η καταστροφική πορεία στην οποία οδηγεί τη χώρα η Νέα Δημοκρατία.

Κάτσης Μάριος, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Γκαρά Αναστασία, Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...