Μητσοτάκης και Μενδώνη άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας με το Λιγνάδη – Δεν πίστευαν στα μάτια τους στο επιτελείο του Τσίπρα

Τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που λαμβάνει η υπόθεση Λιγνάδη για το Μέγαρο Μαξίμου και τους χειρισμούς Μητσοτάκη – Μενδώνη «ζυγίζει» η Κουμουνδουρου.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του iediseis.gr, δεν πίστευαν στα μάτια τους με τη «γραμμή άμυνας» που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση κόντρα στις θυελλώδεις αντιδράσεις πολιτών και καλλιτεχνικού κόσμου, όπως αυτές εκδηλώνονται καθημερινά σε συναυλίες και θέατρα σε όλη την επικράτεια, μετά και τη σχετική απόφαση του ΣΕΗ και υπό το ένθερμο χειροκρότημα του εκάστοτε κοινού.

Το «δώρο» Μενδώνη να χαρακτηρίζει ενεργούμενα του ΣΥΡΙΖΑ χιλιάδες πολίτες αλλά και τους καλλιτέχνες που εύλογα αντιδρούν σε μια δικαστική απόφαση που πλήττει βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα, επιβεβαιώνει σύμφωνα με επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον πολιτικό πανικό του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος σε μια γραμμή στήριξης τόσο της κυρίας Μενδώνη όσο και εμμέσως και της στρατηγικής που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο. « Το ότι η ΝΔ και η κα Μενδώνη, τυφλωμένοι από την αλαζονεία τους, επιμένουν ακόμα και σήμερα να εστιάζουν στις υπερκομματικές και εύλογες αντιδράσεις πολιτών και καλλιτεχνών, είναι δείγμα της σταθερής τους απόφασης να καλύπτουν τον εκλεκτό τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νασος Ηλιοπουλος.

«Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ΣΥΡΙΖΑ για να αηδιάζει με την απόφαση απελευθέρωσης του Λιγνάδη μετά την καταδίκη του για δυο βιασμούς ανηλίκων, αρκεί να είναι εχέφρων άνθρωπος ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων» τόνιζε χαρακτηριστικά αξιωματούχος, σημειώνοντας πως η εν λόγω εξέλιξη πλήττει εκτός των άλλων και το σκληρό πυρήνα του συντηρητικού ακροατηρίου της ΝΔ. Χαρακτηριστικό είναι πως οι βουλευτές της ΝΔ σε πηγαδάκια ακόμα και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σε αναμμένα κάρβουνα λόγω της πίεσης από ψηφοφόρους τους, ενώ την ίδια ώρα η οποιαδήποτε παρουσία στελεχών της ΝΔ και της κυβέρνησης σε πολιτιστικά δρώμενα έχει εξελιχθεί σε παρακινδυνευμένη απόφαση. Διόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί η ηχηρή διαφοροποίηση Πέτσα, η οποία ωστόσο προσέκρουσε στη σφοδρή επίθεση του συνηγόρου του Λιγνάδη. Επίθεση που πάντως έμεινε αναπάντητη από το Μέγαρο Μαξίμου που δεν κάλυψε τον βουλευτή του έναντι του συνηγόρου του βιαστή.

Στα αξιοσημείωτα της προπαγάνδας που επιστρέφει ως «μπούμερανγκ» στους υποβολείς της λογίζεται και η ευρηματικότητα πολλών φιλοκυβερνητικών γραφίδων και Μέσων που αναζητούν – εύσχημους και μη – τρόπους να υπερασπιστούν την δικαστική απόφαση και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Πέραν όμως των συντηρητικών ακροατηρίων, τα οποία ούτως η άλλως δοκιμάζουν τις αντοχές τους με τη ΝΔ λόγω της ακραίας ακρίβειας και της μείωσης των εισοδημάτων, η υπόθεση Λιγνάδη και οι κυβερνητικοί χειρισμοί φαίνεται πως προκαλούν ακόμα πιο βαθιές ρηγματώσεις στη δεξαμενή των νέων ψηφοφόρων, στην οποία ούτως η άλλως ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σημαντικό προβάδισμα ήδη από την ήττα του 2019.

Αυτό το οποίο ωστόσο προβληματίζει δημιουργικά την Κουμουνδούρου είναι κατά ποσό οι σφοδρές αυτές αντικυβερνητικές εκδηλώσεις θα μετουσιωθούν σε ακόμα μεγαλύτερο ρεύμα πολιτικής ανατροπής. Κατά ποσό δηλαδή θα κινητοποιήσουν τα νεανικά κοινά να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους μαζικά την ώρα της κάλπης και δεν θα ρίξουν και άλλο νερό στο μύλο της συνολικής απαξίωσης της πολιτικής και εν τέλει της αποχής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...