Μεγάλη ανατροπή δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση με κάλπη – Την παρήγγειλε πολιτικό κόμμα και δείχνει πολύ μικρή διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αρχίζουν να παρουσιάζουν σενάρια εκλογών με ακρότατες ημερομηνίες τον Μάρτιο και πάντως νωρίτερα από το Πάσχα.

Τι άλλαξε το κλίμα και το Μαξίμου φαίνεται πλέον να βιάζεται να συναντήσει το ραντεβού με τις κάλπες;

Μια από τις κυριότερες παραμέτρους είναι ότι οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν καλά σημάδια.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, ιστοσελίδα που στηρίχει τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Δεξιό Νίκο Δένδια, πριν λίγες μέρες, ολοκληρώθηκε η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση με τη χρήση κάλπης, μια μεθοδολογία που όλοι αποδέχονται ότι προσεγγίζει τις τάσεις της κοινής γνώμης, με μεγαλύτερη ακρίβεια από τις τηλεφωνικές έρευνες.

Πραγματοποιήθηκε από μια από τις σοβαρότερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες με «πελάτη» πολιτικό οργανισμό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα, αλλά η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει συρρικνωθεί πλέον στις 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Μια δεύτερη παρατήρηση που προέρχεται από την ίδια έρευνα: Η εκλογική δυναμική ανήκει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση δέχεται πλήγματα στην εκλογική της επιρροή είτε από την ακρίβεια, είτε από τις υποκλοπές, είτε από την «Υπόθεση Πάτση», η οποία φαίνεται να μην έχει ξεχαστεί από την κοινή γνώμη.

Όπως είναι προφανές, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης με κάλπη, σε μια ανοικτή προεκλογική περίοδο διάρκειας 3-4 μηνών όλα τα ενδεχόμενα είναι πάνω στο τραπέζι.

Ίσως, αυτός είναι ο λόγος που το επιτελείο του Μαξίμου φαίνεται να έχει τεθεί σε «κόκκινο» εκλογικό συναγερμό.

Η διαπίστωση ότι η «ψαλίδα» κλείνει και οι διψήφιες διαφορές της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν πλέον είτε στο παρελθόν, είτε στη «δημιουργική στατιστική» ευφάνταστων δημοσκόπων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, παρόμοιες τάσεις «κλεισίματος της ψαλίδας» εμφανίζονται και στις «εσωτερικές» δημοσκοπήσεις της ΝΔ.

Τελευταίες κυλιόμενες έρευνες που ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή βρίσκουν πλέον τη διαφορά κοντά στις 6 μονάδες, ενώ οι ίδιες έρευνες πριν από ένα δεκαήμερο αποτύπωναν την «ψαλίδα» στις 8-10 μονάδες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...