Μακρινό όνειρο για τη ΝΔ πλέον η αυτοδυναμία

Από τη μία είναι η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και από την άλλη η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία. Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορεί πλέον να ανακόψει τη φθορά που έχει τόσο ο… πρωθυπουργός όσο και συνολικά η κυβέρνησή του.

Κάτι που προκύπτει όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ακόμη και από την τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για τον ΣΚΑΪ, που επιβεβαιώνει όχι μόνο τη ραγδαία πτώση του κυβερνώντος κόμματος μέσα στο τελευταίο δίμηνο (με βάση τα στοιχεία της αμέσως προηγούμενης μέτρησης) αλλά και την αδυναμία υλοποίησης των σεναρίων περί αυτοδυναμίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Λένε λοιπόν στην Κουμουνδούρου πως ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του διαπιστώνουν πια ότι το όνειρο της αυτοδυναμίας είναι πλέον μακρινό δεδομένου ότι με τον νέο εκλογικό νόμο χρειάζεται 38%, τώρα η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% και η πτώση της έχει δυναμική πορεία κάτι που προκύπτει και από τις αρνητικές γνώμες (72%) για τη διαχείριση της κακοκαιρίας.

Εξ αυτού του λόγου στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία φαίνεται πως δεν θεωρούν απίθανη την προοπτική ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να σώσει τις εντυπώσεις δίνοντας μάλιστα στο νέο σχήμα και το “χρίσμα” της προεκλογικής ομάδας.

Για την Κουμουνδούρου εάν τελικώς ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε ανασχηματισμό θα έχει ενδιαφέρον να φανεί εάν θα απομακρύνει υπουργούς τους οποίους κάλυψε απολύτως κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και ασφαλώς τί θα πράξει με το “δεξί χέρι” του, τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη που εκτέθηκε πολιτικά λόγω των αποκαλύψεων των σχέσεών του με τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή Φουρθιώτη.

Σε προσπάθεια αντιπερισπασμού αποδίδει άλλωστε η αξιωματική αντιπολίτευση τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες στη Βουλή με την προσπάθεια “φίμωσης” του Π. Πολάκη. Κατά τις εκτιμήσεις επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το Μαξίμου θέλησε να αλλάξει η ατζέντα μετά την πρόταση μομφής και σε συνεννόηση με τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου προκάλεσε το επεισόδιο για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Γι’ αυτό λένε πως ο κ. Τασούλας άδειασε τον κ. Αθανασίου και μάλιστα επέτρεψε στον κ. Πολάκη να μιλήσει και να αναφερθεί και στην υπόθεση της Novartis, τον λόγο δηλαδή για τον οποίο ο προεδρεύων του έκλεισε το μικρόφωνο και διέκοψε τη συνεδρίαση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ