«Μαζευτείτε…» – Σκληρή απάντηση του Πολάκη σε περιθωριακή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που παίζει το παιχνίδι του Μητσοτάκη (pic)

Νέα αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προκαλούν οι εμβολιασμοί, και πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς και στους εργαζόμενους σε δομές Πρόνοιας.

Η προσκείμενη στην περιθωριακή ομάδα των «53» εφημερίδα Εποχή με άρθρο του στελέχους της και εκ των βασικών συντελεστών Παύλου Κλαυδιανού, ασκεί κριτική – παίζοντας εμφανώς το παιχνίδι του Μητσοτάκη – για τη συμμετοχή τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Υγείας την περασμένη Πέμπτη, στηρίζοντας την συνδικαλιστική γραμμή της Ομοσπονδίας ενάντια στην υποχρεωτικότητα.

Πρόκειται για τους Παύλο Πολάκη, Ραλλία Χρηστίδου, Δώρα Αυγέρη και Χαρά Καφαντάρη – εκδόθηκε μάλιστα και δελτίο Τύπου όπου σημειώνεται πως οι 4 βουλευτές «συμμετείχαν στη συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, τονίζοντας ότι πολύ ισχυρό όπλο κατά της πανδημίας είναι και η κοινωνική συναίνεση, η κοινωνική ειρήνη, το χτίσιμο της εμπιστοσύνης με πειθώ και επιχειρήματα και για αυτό απαιτείται η άμεση ανάκληση του μέτρου των αναστολών και η έναρξη διαλόγου με τους εργαζόμενους».

Στο εν λόγω άρθρο της Εποχής, αναφέρεται ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας στην υγεία – δομές πρόνοιας αλλά κατά της προσωρινής απόλυσης και της στέρησης μισθού» και επομένως η παρουσία των τεσσάρων στην συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έστειλε στην κοινωνία «λάθος σήμα». Παραπέμπει δε στην απόφαση που έλαβε το άτυπο όργανο του πρωινού καφέ («πολιτικό κέντρο» λέγεται επισήμως) στις 26 Αυγούστου (δηλαδή μια εβδομάδα πριν) που είχε ταχθεί υπέρ του μαζικού εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας στον γενικό πληθυσμό με εξαίρεση όμως τις κατηγορίες εργαζομένων και λειτουργών στο χώρο της υγεία και της πρόνοιας.

Τέλος, το άρθρο ανοιχτά καταλογίζει ανορθολογισμό στις θέσεις του Παύλου Πολάκη, προκαλώντας για μια ακόμη φορά την εκρηκτική αντίδρασή του με ανάρτησή του στο facebook, κατηγορώντας με τη σειρά του τους «συντρόφους» του ότι συμπλέουν με την κυβερνητική γραμμή.

Αναλυτικά, στο σχετικό απόσπασμα του άρθρου της Εποχής αναφέρονται τα εξής:

«Η απόφαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, λίγες μέρες πριν, ήταν στη σωστή κατεύθυνση, καθώς διαπίστωνε το αδιέξοδο της πολιτικής της κυβέρνησης και αναλάμβανε, μέσω των κομματικών του δυνάμεων και των φίλων του, μια πανελλαδική καμπάνια για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, με αιχμή και τον εθελοντισμό. Άρχισε ήδη να υλοποιείται αυτή η δράση και να απελευθερώνει ευρείες και ποικίλες δυνάμεις, που κατανοούν τα εμπόδια και τα όρια της δεξιάς κυβέρνησης.

Ήταν, επομένως, λάθος σήμα, και μάλιστα σοβαρό από την πλευρά των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που παραβρέθηκαν, και μάλιστα ως αντιπροσωπεία του κόμματος, στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ. Θολώνει την καθαρότητα της καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού και διευρύνει τον χώρο επιρροής στις ανορθολογικές θέσεις του Π. Πολάκη, που εκμεταλλεύονται κατά κόρον οι “έξυπνοι” τροφοδότες του αντί – ΣΥΡΙΖΑ ρεύματος. Τα συνδικάτα είναι αυτόνομα να καθορίζουν τη γραμμή τους αλλά και τα κόμματα είναι αυτόνομα. Οι θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζουν την κατάργηση της υποχρεωτικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας στην υγεία – δομές πρόνοιας αλλά κατά της προσωρινής απόλυσης και της στέρησης μισθού».

Στην απάντησή του ο Παύλος Πολάκης προτρέπει: «ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!! Γιατί έχει και η υπομονή τα όρια της!!!».

Δείτε την ανάρτησή του

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...