Μέτρα κατόπιν εορτών και κατόπιν… εορτής – Εκτός τόπου και χρόνου ο Μητσοτάκης

Του Βασίλη Σκουρή

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Ενώ η «Όμικρον» επελαύνει η κυβέρνηση, δια του υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη, ανακοινώνει μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά τις γιορτές και συγκεκριμένα του …χρόνου, στις 3 Ιανουαρίου!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, όμως, δεν εμποδίζεται αποτελεσματικά η μεγαλύτερη διασπορά της νόσου, αντιθέτως διευκολύνεται, καθώς βασικό κριτήριο των αποφάσεων της κυβέρνησης δείχνει να είναι η οικονομία, αλλά και η αποφυγή του πολιτικού κόστους-με εξαίρεση τα γήπεδα, όπου και εκεί, μετά τις αντιδράσεις που προκαλούνται, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα «να ρίξει νερό στο κρασί της»!

Την ίδια δε στιγμή επιστήμονες επιμένουν πως τα μέτρα δεν είναι και αρκετά, καθώς για παράδειγμα, πέραν της διπλής μάσκας, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και για τα σχολεία! Είναι χαρακτηριστικό πως το ποσοστό κρουσμάτων στις ηλικίες έως 17 ετών ανέρχεται στο 30%,η κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει την αναθεώρηση των πρωτοκόλλων Κεραμέως και την αποσυμφόρηση στις σχολικές αίθουσες, αν και για το 50%+1 θεωρείται βέβαιον ότι με την επανέναρξη του σχολικού έτους θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε τροποποιήσεις. Επίσης, αποφεύγονται ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με την ελπίδα ότι η «Όμικρον» θα οδηγήσει σε λιγότερες νοσηλείες σε σχέση με την «Δέλτα»!

Με την απόφασή της τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν να εφαρμοστούν κατόπιν εορτών (και ας ευχηθούμε να μην είναι και κατόπιν εορτής) η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με την πρώτη περίοδο της πανδημίας, όπου είχε κηρύξει γενικό λοκ ντάουν, μοιάζει να ακολουθεί την τακτική που εφάρμοζαν παλαιά τα μπακάλικα, όπως βλέπαμε στις ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου: Αναρτούσαν μια πινακίδα έξω από την πόρτα, που έγραφε «βερεσέ αύριο»- και κάθε μέρα που πήγαινες, …«βερεσέ αύριο» έβλεπες!

Η κυβέρνηση, προφανώς, βάζει σε πρώτη μοίρα πλέον εδώ και καιρό την οικονομίας και σε δεύτερη μοίρα τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται, αν και η χώρα βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη, έχοντας απώλειες που αριθμούν όσο και ο πληθυσμός μιας πόλης όπως το Αίγιο! Προχωρεί δε με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», καθώς αντί να κινείται στη λογική πρόληψης της εξάπλωσης της νόσου, όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες –με μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό η καθεμία!

«Βγήκαμε από το τέταρτο κύμα»!

Αίσθηση, μάλιστα, προκαλεί στον υπογράφοντα και η αποστροφή της δήλωσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη , κατά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως «εμείς βγαίνουμε αυτή τη στιγμή από το τέταρτο κύμα»!

Δεν γνωρίζουμε από πού πηγάζει η ανάγκη του πρωθυπουργού να παρουσιάζει …Success Story ακόμα και σε περιόδους τραγωδίας, αλλά η δήλωσή του ότι βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα, θυμίζει το ανέκδοτο που σε αγώνα δρόμου έτρεχαν δυο ο ένας βγήκε δεύτερος και ο άλλος …προτελευταίος!

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ