«Μάζεψε τους δημοσιογράφους στο Μαξίμου…» – Αποκάλυψη «βόμβα» από τον Αλέξη Τσίπρα

Στην αποκάλυψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους οικονομικούς συντάκτες στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να τους πείσει να μην κάνουν ρεπορτάζ για το κύμα ακρίβειας προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε τόσο καλή πληροφόρηση ώστε να γνωρίζει και με ποιο σκεπτικό εξέφρασε ο πρωθυπουργός τη συγκεκριμένη απαίτηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής εκτιμώντας ότι οι υπουργοί που πήραν τον λόγο κατά τη διάρκεια της Επίκαιρης Επερώτησης για την ακρίβεια και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ βρίσκονται «σε μεγάλη απόγνωση και πανικό».

«Επειδή οι περισσότεροι υπουργοί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις για το κύμα ακρίβειας, ανέβηκαν σε αυτό το βήμα για να εκτοξεύσουν επιθέσεις και ύβρεις με χαρακτηριστικότερο τον κ. Γεωργιάδη που τσίριζε» είπε και πρόσθεσε: «Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, δεν έδωσαν καμία απάντηση. Όχι σε μας, στους πολίτες. Έστω, για να δώσουν την εντύπωση πως έχουν σχέδιο για να κοντρολάρουν το κύμα ακρίβειας. Αν αθροίσω πόσες φορές άκουσα το όνομά μου, πρέπει να είναι πάνω από 40 φορές. Εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ φταίμε και για την ακρίβεια…».

Κατά τον κ. Τσίπρα, ο «άνεμος αισιοδοξίας» του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τίποτα άλλο από «άνεμος οργής και αποδοκιμασίας», ο οποίος «θα γίνει τυφώνας και κυκλώνας». «Δεν έχω ξαναδεί να ανεβαίνει πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, να εξαγγέλλει πέντε πράγματα και μετά από τρεις μέρες να δίνει διαρροές για νέες παροχές» παρατήρησε και διερωτήθηκε με νόημα: «Γιατί δεν τις είπε τρεις μέρες πριν; Τις ξέχασε;».

«Μάζεψε τους συντάκτες στο Μαξίμου»


Εξήγησε δε πως οι πρόσθετες παροχές που δεν ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ είναι απόρροια των μετρήσεων που έγιναν μετά τις ανακοινώσεις. «Συνειδητοποιήσατε ότι στα αυτιά των πολιτών οι εξαγγελίες ήταν ασπιρίνες» επισήμανε και αποκάλυψε:

«Και γι΄ αυτό πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί σας, σπεύσατε -για να μετριάσετε την απογοήτευση των πολιτών- να κάνετε δύο πράγματα: Πρώτον, να μαζέψει ο κ. Μητσοτάκης στο Μαξίμου τους οικονομικούς συντάκτες για να τους ζητήσει να μην κάνουν ρεπορτάζ για την ακρίβεια, με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι δήθεν όταν αναπαράγεται η πραγματικότητα της ακρίβειας ενθαρρύνονται οι κερδοσκόποι.

Το αντίθετο συμβαίνει, όταν κρύβεται κάτω από το χαλί, τότε οι κερδοσκόποι εντείνουν τη δουλειά τους. Και ξεκινήσατε να διαρρέετε παροχές που ο πρωθυπουργός ξέχασε να μας πει και οι οποίες θα ΄ρθουν στον προυπολογισμό. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει».

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία διεξάγεται παρουσία του Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος δεν θέλησε να πάρει τον λόγο για να διαχεύσει τον κ. Τσίπρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ