Λύσσα κατά του Πολάκη από αρθρογράφο γραμμής Τσίπρα – «Ποιοι έστησαν μηχανή στον Τσίπρα »- Τα ονόματα

Έχει κυριολεκτικά λυσσάξει ο γνωστός αρθρογράφος Γιώργος Λακόπουλος με την επιστροφή Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε τι γράφει στην ιστοσελίδα anoixtoparathyro.gr:

Δεν ήταν καθόλου συνηθισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε  συγχωροχάρτι στον Παύλο Πολάκη.  Πρωτίστως γιατί δεν ήταν συνηθισμένη η στάση του Αλέξη Τσίπρα: φάνηκε να υπαναχωρεί από προηγούμενες επιλογές του, μπροστά σε έναν ήδη διαμορφωμένο συσχετισμό υπέρ της επιστροφής.

Πεπειραμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούν καλές σχέσεις με την ηγεσία,  ισχυρίζονται ότι «ο πρόεδρος δεν σκόπευε να πάρει πίσω την απόφαση του»  για τον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια. Αλλά τις τελευταίες μέρες  μετά τη  «συγνώμη > του Πολάκη βρέθηκε απέναντι σε μπαράζ πιέσεων να του δώσει έφεση αμαρτιών.

Τα ίδια στελέχη πιστεύουν ότι «οι φράξιες έστησαν μηχανή» μεταστροφής  του  Τσίπρα, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, και το συνδέουν με τον γνωστό συναισθηματισμό του  απέναντι σε στελέχη του. « «Ως πρωθυπουργός είχε δυσκολία ακόμη και αντικαταστήσει έναν υφυπουργό» σημειώνουν παραπέμποντας στη παραίτηση της  Ράνιας Αντωνοπούλου από το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, από τη στιγμή που ο  -«ασυμβίβαστος» -Πολάκης εμφανίσθηκε ενώπιόν του «με σκυμμένο το κεφάλι» και «έγινε ρόμπα»  τον επηρέασε και αποδέχθηκε τις πιέσεις των τελευταίων ημερών από ένα ετερόκλητο μπλοκ, να εισηγηθεί την επιστροφή στα ψηφοδέλτια.

Όπως φάνηκε και στη συνεδρίαση, υπέρ της επιστροφής Πολάκη -περιέργως- τάχθηκαν όλες οι τάσεις και ορισμένοι μάλιστα «φανατικά», σε αντίθεση με όσα έλεγαν στο παρελθόν.

Π.χ  από την «Ομπρέλα» – Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Φίλης  οι  «προεδρικοί» –Παππάς, Δούρου, Σπίρτζης κλπ, ενώ και η «Σημιτική συνιστώσα»-Μπίστης-  που είχε επικρίνει στο παρελθόν τον Πολάκη, δεν έφερε καμία αντίρρηση και υπερψήφισε.

Προ-συνεννόηση των τελευταίων με τον πρόεδρο πρέπει να αποκλειστεί γιατί το άλλο σκέλος των «προεδρικών», η ΡΕΝΕ – Σκορίνης, Ρήγας, Τεμπονέρας-  κινήθηκαν σε άλλη γραμμή: ζητούσαν -σχεδόν παρακαλούσαν – από τον Πολάκη να «διευκολύνει την κατάσταση» αποσυρόμενος.

Το καταπληκτικό στη συνεδρίαση ήταν η εξήγηση που έδωσε ο ίδιος ο  Πολάκης για τον ύφος των δημοσίων παρεμβάσεών του: «Δεν τα πιστεύω όσα λέω, αλλά τα κάνω για να τραβώ την προσοχή  των μέσων ενημέρωσης» ήταν το πνεύμα του.

Συμπέρασμα:  Για να πειστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αυτό-ταπείνωση του «λεβέντη Κρητικού» , με τη συγγνώμη του,  είναι εισιτήριο επιστροφής οργανώθηκε  …πολυτασική επιχείρηση από ΄όλες τις πλευρές.

Οι λόγοι ποικίλλουν και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως ο υπερθεματισμός της επιστροφής από την «Ομπρέλα»-κατά παραβίαση υποτιθέμενων αρχών και πολιτικών θέσεων- με όχι και τόσο αγαθές προθέσεις.

Καλά ενημερωμένοι στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνουν οτι η θεωρία του… δεύτερου κόμματος μένει ενεργή σε κάποιους κύκλους: άλλοι για να <τιμωρηθεί> ο Τσίπρας και αλλοι για να οδηγηθεί σε <διαλογο> με τον Ανδρολακη

Κάποιο ρόλο φαίνεται να έπαιξε και η παραπληροφόρησή ότι «χωρίς τον Πολάκη θα ωφεληθεί  ο Βαρουφάκης» αλλά και η αβάσιμη εκτίμηση για το «κόμμα Πολάκη», που θα εμφανιστεί αν δεν επιστρέψει.

Όλα μαζί δημιουργήσαν τις προϋποθέσεις για μια απόφαση αυτοκαταστροφής, ακριβώς τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχε αρχίσει να αποκτά προβάδισμα στην κοινωνία.

Τώρα όσοι έχουν στοιχειώδη λογική βλέπουν το επόμενό κύμα επέλασης του Πολάκη. Αλλά αυτή τη φορά ξέρουν ποιους θα κρεμάσουν. Για πρώτη φορά στην ιστορία ένα κόμμα θυσιάζει την κυβερνητική προοπτική του για να υπερασπιστεί λάθος στελέχη του, σε λάθος υπόθεση και σε λάθος στιγμή.

ΥΓ 1. Η πληροφορία ότι ο Μητσοτάκης και ο Ανδρουλάκης δεν προλαβαίνουν να στέλνουν ανθοδέσμες στην Κουμουνδούρου ερευνάται…

ΥΓ2. Είναι προφανές ότι , όπως ισχυρίζονται πολλοί στη βάση του  κομματικού ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αρκετοί  που στηρίζουν τον «τιμωρό» Πολάκη. Αυτό ειναι ακριβείς. Οπως και ότι στον περίγυρο κάποιοι συναντώνται με την αναβίωση του «αυριανισμού». Και τα δυο οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ στη μειοψηφία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....