«Λεφτά υπάρχουν…» – Προκαλεί την κοινωνία ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξαναχτύπησε και άφησε ενεούς τους τηλεθεατές κατά την Δευτεριάτικη τηλεοπτική εμφάνισή του.

Αναφωνώντας «λεφτά υπάρχουν», μια φράση που έχει μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου από τον Γιώργο Παπανδρέου που λοιδορήθηκε δεόντως, ο υπουργός Ανάπτυξης, έδειξε για μια ακόμα φορά την τεράστια απόσταση που έχει από την πραγματικότητα και από το τι βιώνουν εκατομμύρια πολίτες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χωρίς αιδώ ότι «Λεφτά υπάρχουν γιατί τρέξαμε τις επενδύσεις, τις εξαγωγές και τον τουρισμό καλύτερα από το αναμενόμενο. Δίνουμε από αυτά που μας περισσεύουν».

Μάλιστα είπε ότι η ανεργία είναι η χαμηλότερη των τελευταίων δέκα ετών, ότι, εν ολίγοις, ούτε το χρέος είναι πρόβλημα, ούτε η έκρηξη του κορωνοϊού αφού «η χώρα φεύγει από την πανδημία».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του σε γραφικότητα και λαϊκισμό, υποστηρίζοντας σε συνέντευξή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας φταίνε για την ακρίβεια και τις τιμές που έχουν πάρει την ανιούσα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε τα απίστευτα και με φθηνή επιχειρηματολογία έριξε την δική του ευθύνη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλού, μιλώντας στην ΕΡΤ1. Όπως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «προτρέπει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις τιμές από τώρα αντί να προσπαθήσουν να κρατήσουν για τρεις τέσσερις μήνες τις τιμές χαμηλά».

Και πρόσθεσε: «Όποιος δημοσίως διαφημίζει ότι αυτές οι αυξήσεις θα συνεχιστούν και του χρόνου, είναι σαν να λένε στις επιχειρήσεις, αυξήστε τις τιμές. Να το προσέξει αυτό ο κύριος Τσίπρας και η αντιπολίτευση μήπως χειραγωγούν την αγορά προς τα πάνω και χρεώνουν τον καταναλωτή υψηλότερες τιμές».

«Έχουμε νικητή», έγραψε στο twitter με νόημα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ανέφερε χαρακτηριστικά «Μην ψάχνετε ποιος φταίει για τις αυξήσεις των τιμών: Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας φυσικά. Επιχειρηματολογία Α’ δημοτικού από τον πολιτικό θίασο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ