Κύρτσος – Μπογδάνος, δύο «ελεύθεροι σκοπευτές» από τα δεξιά της ΝΔ

Της Έλλης Τριανταφύλλου

Δύο έγιναν από χθες οι «ελεύθεροι σκοπευτές» που στοχεύουν, με διαφορετικό τρόπο, αλλά με την ίδια ένταση προς την κυβέρνηση. Πρόκειται για τον διαγραφέντα ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο και τον επίσης διαγραφέντα βουλευτή Α Αθηνών Κων. Μπογδάνο.

Και οι δύο, διαθέτουν άνεση στα ΜΜΕ, καθώς προέρχονται από τον χώρο, και αν και διαθέτουν διαφορετικά πολιτικά προφίλ, έχουν μία κοινή επιδίωξη και ένα κοινό στόχο : Να κάνουν τη ζωή της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσο πιο δύσκολη μπορούν, θέτοντας στον δημόσιο διάλογο ζητήματα που διεγείρουν αρνητικά τα ανακλαστικά των ψηφοφόρων, αλλά και να βρουν μία νέα πολιτική στέγη για να συνεχίσουν την πορεία τους στην πολιτική ζωή. Για τον κ. Μπογδάνο, το τελευταίο επείγει περισσότερο, καθώς όποτε κι αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, είναι βέβαιο ότι θα προηγηθούν των ευρωεκλογών.

Για όσους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον χώρο, δεν διέλαθε της προσοχής το γεγονός ότι και ο ανεξάρτητος βουλευτής και ο νεοδιαγραφείς ευρωβουλευτές επέλεξαν να μην μείνουν σε γενική κριτική εναντίον της κυβέρνησης, αλλά να βάλουν ευθέως εναντίον ενός εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού, του υπουργού Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη. Ο πρώτος, ισχυριζόμενος προ ημερών ότι η παρουσία του σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε σηκώσει μεγάλη σκόνη, έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Επικρατείας. Και ο δεύτερος, φωτογραφίζοντάς τον σε μία από τις χθεσινές του αναρτήσεις, μετά τη διαγραφή του.

Και μπορεί, λίγο μετά τη διαγραφή του, ο κ. Μπογδάνος να έγραφε στο twitter ότι «του έβαλε τα γυαλιά ο Γιώργος Κύρτσος, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι δεν διαγράφεσαι από τη ΝΔ αν την επικρίνεις, αλλά αν επιτίθεσαι κοινοβουλευτικά στο ΚΚΕ, την ώρα που δελφίνος αναζητά ευκαιρία να καπελώσει τον πρωθυπουργό», πλέον, όμως, είναι στην ίδια όχθη με τον ευρωβουλευτή.

Το αν και πόσα μπορεί να τους ενώσουν εφεξής, μένει να φανεί. Το βέβαιο είναι ότι ο Κ.Μπογδάνος βρίσκεται ήδη σε εντατική διαβούλευση με πρόσωπα που κινούνται στις παρυφές της δεξιάς – ακροδεξιάς, διερευνώντας τις πιθανότητες δημιουργίας ενός νέου πολιτικού σχηματισμού.

Aπό την πλευρά του, ο Γ. Κύρτσος, ο οποίος σημειωτέον είχε διαγραφεί στο παρελθόν και από το ΚΚΕ, εξ ου και το χθεσινό δεικτικό σχόλιο του Δημ. Κουτσούμπα «Καλό ταξίδι», δηλώνει ότι δεν χωράει στα στενά κομματικά κουστούμια, ότι πλέον είναι απελευθερωμένος και μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Ιούνιο του 2024, θα εκπροσωπεί τους 200.000 ψηφοφόρους που τον έστειλαν στις Βρυξέλλες. Όχι βέβαια μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο, όπως φάνηκε από τη χθεσινή αντίδραση του προέδρου του, θα τον θέσει εκτός του πολιτικού σχηματισμού, αλλά σε μια μοναχική πορεία, η οποία θα τον πάει ως τα 72 του χρόνια, αλλά σε μία μοναχική πορεία.

Kι ας επιμένει η ΝΔ και δημοσίως ότι «αφού ”λυτρώθηκε” ο κ. Κύρτσος, ενώ τόσο καιρό ασφυκτιούσε, ας επιστρέψει την έδρα σε αυτούς που με την ψήφο τους τον έστειλαν στην Ευρωβουλή και ας αναζητήσει, όπου νομίζει, πολιτική στέγη.

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ