Κόντρα σε προβλέψεις και δημοσκοπήσεις: Αυτός είναι ο στόχος του Τσίπρα στις εκλογές – Το μεγάλο ρίσκο και όσα ψιθυρίζουν στην Κουμουνδούρου

Ψηλά τον πήχη για τις επόμενες εκλογές βάζει ο Αλ. Τσίπρας.

Κόντρα στις πολιτικές εκτιμήσεις αλλά και τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υστερεί από οκτώ έως δέκα μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας, έχει θέσει στόχο να κόψει πρώτος το νήμα. Και να είναι εκείνος που θα πανηγυρίζει το βράδυ των εκλογών. «Όποτε κι αν αποφασίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης να στήσει κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και η Νέα Δημοκρατία θα πάει στην αντιπολίτευση», επαναλαμβάνει σχεδόν μονότονα τις τελευταίες εβδομάδες. Με ακόμη μεγαλύτερη ένταση δε μετά την «αναβάπτισή» του στις εσωκομματικές εκλογές.

Η μεγάλη προσέλευση και η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία ενέτειναν το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί, ούτως ή άλλως, στο επιτελείο του. Πολύ περισσότερο δε ο υψηλός αριθμός όσων έσπευσαν να εγγραφούν στους καταλόγους προκειμένου να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία. Το γεγονός αυτό ενδυναμώνει την εκτίμηση της Κουμουνδούρου αλλά και του ίδιου του κ. Τσίπρα ότι στα ενδότερα της ελληνικής κοινωνίας υπάρχουν έντονες διεργασίες και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για μια μεγάλη πολιτική μεταστροφή.

Στο ότι οι διεργασίες αυτές είναι υπόκωφες αποδίδουν στο επιτελείο του κ. Τσίπρα το γεγονός ότι η μεταστροφή αυτή δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Δηλώνουν όμως βέβαιοι ότι αυτό θα συμβεί σύντομα και προβλέπουν ότι στις αρχές του φθινοπώρου θα επέλθει η ολική ανατροπή.

Ρίσκο

Με την επιλογή του να θέσει ψηλά τον πήχη για τις επόμενες εκλογές ο κ. Τσίπρας επιχειρεί πρωτίστως να ενισχύσει τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία. Και παράλληλα να τονώσει το ηθικό των στελεχών και των ψηφοφόρων εν όψει της δύσκολης μάχης, όταν ο κ. Μητσοτάκης θα σφυρίξει και επίσημα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

Στελέχη του κόμματος, μεταξύ αυτών και κορυφαία, θεωρούν ότι η στρατηγική του αυ­τή ενέχει ένα μεγάλο ρίσκο. Όπως σημειώνουν, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως προβλέπει (προεξοφλεί), εκτός από τον πολιτικό θα υπάρξει και ο προσωπικός αντίκτυπος. Αν δηλαδή νικητής των εκλογών αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία, τότε ο κ. Τσίπρας θα επωμιστεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τις ευθύνες της αποτυχίας. Πολύ δε περισσότερο στην περίπτωση που ο Κυρ. Μητσοτάκης καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση και να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία. Τι ακριβώς εννοούν; Εμμέσως πλην σαφώς λένε ότι σε μια ενδεχόμενη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να αποχωρήσει από την προεδρία!

Στην Κουμουνδούρου πάντως ουδόλως ασχολούνται με τέτοιου είδους σενάρια και… προσεγγίσεις. Μετά τις εσωκομματικές ε­κλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μια νέα εποχή. Είναι σαφώς πιο μαζικός, καθώς πέτυχε να ενεργοποιήσει πολιτικά περί τους 150.000 πολίτες που εμφορούνται από την ιδέα της πολιτικής αλλαγής. Α­κόμη, εν όψει εκλογών θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τη συσπείρωσή του – καθοριστικός παράγων για την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο κ. Τσίπρας.

Το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει κι άλλο τους τόνους της κριτικής του έναντι της κυβέρνησης, δίνοντας έμφαση πάντα στο ζήτημα της ακρίβειας αλλά και γενικότερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους. Στην ατζέντα μπήκαν τις τελευταίες ημέρες και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον και τη νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Η άποψη της Κουμουνδούρου είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έδωσε πολλά και δεν πήρε τίποτα και πάνω σε αυτό το δόγμα θα κινηθεί η αντιπολιτευτική ρητορική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει τις εξορμήσεις του στην περιφέρεια και τις επαφές του με εκπροσώπους φορέων, επαγγελματικών συλλόγων και παραγωγικών τάξεων αλλά και απλών πολιτών. Σε μια ιδιότυπη πορεία προς τον λαό, που θα κρατήσει μέχρι την παραμονή των εκλογών.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....