Κόλαφος: Δημοσκοπική κατάρρευση τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ

Κόλαφος για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο Mega. Η έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού και η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την πλευρά της κυβέρνησης, ασφαλώς επηρεάζει τους Έλληνες, οι οποίοι ωστόσο δεν βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως εναλλακτική πολιτική λύση.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 30%, χάνοντας μία μονάδα από την έρευνα του Οκτωβρίου ενώ βρίσκεται 2 μονάδες πάνω από τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής και η οποία αφορούσε την περίοδο 1-9 Νοεμβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει στο 18,6% (με αποτέλεσμα η διαφορά των δύο κομμάτων να βρίσκεται στις 11,4 μονάδες. Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποχωρεί σημαντικά από τον Οκτώβριο που είχε βρεθεί στο 20,3% και βρίσκεται οριακά πάνω (0,3 μονάδες) από την έρευνα για το Βήμα.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μην μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την όποια δυσαρέσκεια υπάρχει για την κυβέρνηση εξαιτίας της αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και της ακρίβειας στην αγορά και της αγωνίας για την οικονομία.

Και η αδυναμία να επιστρέψει δυναμικά ως κόμμα εν αναμονή διακυβέρνησης της χώρας φαίνεται και από τις δημοφιλίες, αλλά και από το πώς κρίνουν οι πολίτες της στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Στην τρίτη θέση της πρόθεσης ψήφου βλέπουμε το Κίνημα Αλλαγής να σταθεροποιείται σε ποσοστά κοντά στο 10% και συγκεκριμένα 9,6%. Τέταρτο έρχεται το ΚΚΕ με 4,9%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,2%, το Μέρα 25 με 3,3%…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...