Κυβερνητικό αλαλούμ με την πανδημία: Όσο τα κρούσματα ανεβαίνουν η κυβέρνηση χαλαρώνει τα μέτρα

Σύγχυση προκαλούν στους πολίτες τα θολά μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση για τα θέματα της πανδημίας αφού από την μία το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται προβληματισμένο για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και από την άλλη ετοιμάζεται να χαλαρώσει τα μέτρα.

Η διγλωσσία με την οποία εμφανίζεται η κυβέρνηση στέλνει προφανώς και λάθος μήνυμα στους αντιεμβολιστές οι οποίοι ερμηνεύουν τα μέτρα χαλάρωσης ως ένδειξη αποδρομής του ιού και άρα γι αυτό δεν έχουν κανένα λόγο να σπεύσουν για να κάνουν το εμβόλιο.

Οι ειδικοί πάντως καθημερινά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την μεγάλη έξαρση της πανδημίας επισημαίνοντας μάλιστα ότι μέχρι τα Χριστούγεννα μπορεί να έχουμε φτάσει και τα 5.000 κρούσματα ημερησίως .

Στο γεγονός αυτό άλλωστε αναφέρθηκε στην έκτακτη ενημέρωση που έκανε και ο λοιμωξιολόγως Σωτήρης Τσιόδρας ζητώντας μάλιστα από τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν.

Την ίδια στιγμή πάντως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαλαρώσει τα μέτρα στέλνοντας ένα μήνυμα προς την κοινωνία κλασσικής ανακόλουθης αντίληψης για το θέμα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η κυβέρνηση ήδη αύξησε το ποσοστό παρουσίας θεατών στα γήπεδα – θα ισχύσει από την 25η Οκτωβρίου- και τους άλλους χώρους διεξαγωγής αθλητικών δραστηριοτήτων από 80% της χωρητικότητας στο 90%. Δηλαδή 40.000 (σε ανοικτά) και 12.000 θεατές (σε κλειστά). Η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά εμβολιασμένους θεατές .

Ακόμα μελετά την αύξηση της πληρότητας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από 65% σε 85%, την χαλάρωση ως προς τα τετραγωνικά σε όλους τους κλειστούς χώρους (σούπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα, εστίαση). Θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 2 τ.μ. αντί ένα άτομο/5 τ.μ. που ισχύει έως σήμερα.

Αντίστοιχα και στους παιδότοπους θα επιτρέπεται ένα παιδί ανά 5 τ.μ., την ώρα που σήμερα επιτρέπεται ένα παιδί ανά 15 τ.μ.

Το μοναδικό μέτρο το οποίο φαίνεται ότι θα ισχύσει μέχρι το τέλος της πανδημίας είναι η χρήση μάσκας.

Να επισημάνουμε πάντως ότι τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται στις χώρες που εμβολιαστικά έχουν πιάσει το τοίχος ανοσίας αντίθετα με την χώρα μας που βρίσκεται ακόμα στο 65%.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ