Κυβερνητική διγλωσσία ή επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Με αφορμή ότι από την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα ισχύσει τα πρόστιμο των 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών που θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι οι κυβερνητικοί παράγοντες εμφανίστηκαν διχασμένοι εκφράζοντας ο καθένας διαφορετική άποψη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του χθες το πρωί δήλωσε ότι ο νόμος θα τηρηθεί κανονικά, δεν πρόκειται το μέτρο να πάρει καμία αναβολή.

Λίγη ώρα αργότερα ο υφιστάμενος του αναπληρωτής υπουργός Στέλιος Πέτσας εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο να αναβληθεί η επιβολή του προστίμου λέγοντας ότι «σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως η πλειοψηφία των ατόμων που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60, έχουν κλείσει τελικά ραντεβού για να εμβολιαστούν, ενδέχεται τελικά να μην ισχύσει το πρόστιμο». Άφησε, μάλιστα, να εννοηθεί ότι τελικές αποφάσεις για το θέμα θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα το Σάββατο.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ξεκαθάριζε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ισχύσει το μέτρο κανονικά ενώ αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι «δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή του προστίμου για τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι έχουν περιθώριο 5 ημερών για να κλείσουν το ραντεβού τους».

Και αν ο Στέλιος Πέτσας δεν λειτουργεί ως «λαγός» της κυβέρνησης τότε πραγματικά υπάρχει μείζον θέμα για το πώς κινούνται τα κυβερνητικά στελέχη. Ο καθένας λέει το δικό του – έστω και αν η άποψη του είναι μακριά από την πραγματικότητα μόνο και μόνο για να χαϊδέψει αυτιά.

Κάποιοι πάντως θεωρούν ότι ο Στέλιος Πέτσας τα είπε αυτά σε πλήρη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και με την λογική ότι εάν τελικά η κυβέρνηση υπαναχωρήσει δεν θα εμφανιστεί ότι το έκανε εξ αιτίας της αδιαλλαξίας των πολιτών αλλά μετά από συζήτηση μέσα στην κυβέρνηση.

Όπως και να έχουν τα πράγματα η αλήθεια είναι ότι στο κυβερνών κόμμα γίνεται χαμός καθώς τα μηνύματα που φτάνουν από τους βουλευτές όλης της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι το μέτρο αυτό έχει σηκώσει μεγάλο «κουρνιαχτό» δεδομένου ότι φτάνει η ώρα που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση, θεωρώντας ότι θα λειτουργούσε ως ισχυρό μέσο πίεσης προς τους πολίτες άνω των 60 ετών. Τα πράγματα ωστόσο έγιναν διαφορετικά αφού από τους 500.000 πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας, 340.000 πολίτες δεν πείστηκαν ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη διγλωσσία έκανε λόγο για «το όργιο μικροπολιτικής και ασυνεννοησίας που λέγεται κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Όλη η Ελλάδα ζει στο πετσί της το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και αναρωτιόμαστε ποιος πολίτης μπορεί να εμπιστευτεί πια μια κυβέρνηση που το “λέω και ξελέω” είναι ο καθημερινός κανόνας και όχι η εξαίρεση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...