Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το κομματικό όφελος πάνω από την υγεία και τις ζωές

Του Βασίλη Σκουρή

Οι παλιοί δημοσιογράφοι είχαν ένα …δόγμα: Εισέρχεσαι στην αίθουσα εργασίας θορυβωδώς, ώστε να σε βλέπουν όλοι, ενώ αποχωρείς αθορύβως, ώστε όλοι να νομίζουν ότι ακόμα δουλεύεις! Κάπως έτσι θα ήταν τα πράγματα και με τα μέτρα της κυβέρνησης για την εκκλησία αλλά και σε άλλους τομείς και θα μπορούσαμε να κάναμε χιούμορ αν η υπόθεση δεν αφορούσε την υγεία και τις ίδιες τις ζωές των ανθρώπων!

Αύριο οι περισσότεροι ναοί θα είναι γεμάτοι από πιστούς, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, που αποτελούν και τα πιο ευάλωτα στρώματα της πανδημίας.

Και όμως κανείς από τους υπεύθυνους, κυβέρνηση και ιεραρχία, δεν συζητά πώς θα εφαρμοστούν οι εξαγγελίες του ιδίου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι για να εισέλθεις στους ναούς απαιτείται να είσαι εμβολιασμένος, να έχεις νοσήσει ή να έχεις κάνει τεστ!

Να θυμίσουμε τα γεγονότα για καταλάβουμε την υποκρισία (βαριά λέξη, αλλά είναι το λιγότερο που μπορούμε να γράψουμε) και τον εμπαιγμό των αρμοδίων:

-Στα μέτρα που εξήγγειλε αρχικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης οι ναοί εξαιρούνταν από την απόφαση πως για να μπεις σε ένα χώρο με πολλούς ανθρώπους χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού για τεστ. Κυβερνητικά στελέχη, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να εξισώνεται η πίστη των ανθρώπων με το …εμπόριο (!), ενώ επισήμως η αιτιολογία ήταν πως δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχων!

-Κάτω από το θόρυβο που προκλήθηκε, υπήρξε αναδίπλωση. Η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε πως υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου, οι επιτροπές της εκκλησίας, ενώ το Μαξίμου έσπευσε (ψευδώς) να ανακοινώσει πως αυτό έγινε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας!

-Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο 11ο διάγγελμά του, προχώρησε στο αυτονόητο, αλλάζοντας την προηγούμενη ανακοίνωση Πλεύρη: Για να μπεις στην εκκλησία χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να έχεις νοσήσει ή να έχεις κάνει τεστ.

-Η ιεραρχία ανακοινώνει ότι δεν έχει μηχανισμό ελέγχου (!) και ότι ο έλεγχος της τήρησης του μέτρου είναι αποκλειστικά ευθύνη της πολιτείας!

-Η κυβέρνηση σιωπά για το θέμα, δεν κάνει ούτε καν προσπάθεια να το συζητήσει με την εκκλησία. Αντιθέτως, εκδίδει απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν ισχύει ότι πρόστιμο θα πληρώνουν και οι ιερείς!

Έτσι πλέον έλεγχος στις εκκλησίες δεν θα γίνεται! Η ιεραρχία οπισθοχωρεί μπροστά στις εσωτερικές ισορροπίες και αντιδράσεις, ενώ η πολιτεία δείχνει ότι μπροστά στο κομματικό όφελος δεν νοιάζεται για την υγεία και τις ανθρώπινες ζωές! Στο όνομα της πίστης!

ΥΓ: Το ίδιο και με την απόφαση για τα γήπεδα: Αν οι οπαδοί μιας ομάδας δεν φορούν στις εξέδρες μάσκα, τότε η ομάδα θα δίνει επόμενο αγώνα με λιγότερους θεατές. Επί ένα μήνα από τότε στις εξέδρες ελάχιστοι φορούν μάσκες, αλλά σιγά η κυβέρνηση μην λάβει μέτρα. Το πολιτικό κόστος και εδώ!

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ