«Κεραυνοί» Παπαγγελόπουλου: Έχει στοιχεία για πολιτικούς που δωροδοκήθηκαν – Ακούστε το ηχητικό (aud)

Κεραυνούς εξαπολύει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που μίλησε στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Προσπάθησαν να πουν ότι όλα ήταν σκευωρίες δικές μου κι αυτό είναι η μεγαλύτερη απάτη από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Δύο χρόνια τα μέσα μαζικής εξαπάτησης βομβαρδίζουν με ψέματα, συκοφαντίες και παραλογισμούς την κοινή γνώμη. Και τώρα που αποκαλύφθηκε ένα πιο μεγάλο σκάνδαλο από τη Novartis, το σκάνδαλο της πολιτικής απάτης, δεν διανοούμαι να περιμένω ότι θα έχω το 1/20 του χρόνου των ψεμάτων που διοχετεύτηκαν στην κοινή γνώμη.

Όταν δήλωνα οτι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, είχα απόλυτο δίκιο. Τώρα, όμως, έχω διαψευστεί. Υπάρχει ένα ακόμα πιο μεγάλο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο της πολιτικής απάτης, για να ξεπλύνουν το σκάνδαλό της Novartis και της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τι προσπαθούν να μας πείσουν; Ότι στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν δωροδοκήθηκαν, ότι στην Ελλάδα δεν υπήρξε μεγάλη φοροδιαφυγή, ότι η λίστα Λαγκάρντ, το σκάνδαλο Novartis, όλα είναι σκευωρίες. Μόνο που τους διαψεύδουν τα γεγονότα. Και οι πολιτικοί δωροδοκήθηκαν και φοροδιαφυγή υπάρχει στην Ελλάδα και η λίστα Λαγκάρντ, που δήθεν την κατασκεύασα εγώ όταν ήμουν συνταξιούχος. Μόνο και το όνομά της, “Λαγκάρντ”, σηματοδοτεί από πού προήλθε. Από την κυρία Λαγκάρντ όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Παρ’ όλα αυτά, τολμούν, θρασύτατα, αλλά τους καταλαβαίνω μέσα στον πανικό τους και την απελπισία τους, γιατί αποκαλύπτεται πλέον η λεηλασία και το πλιάστικο που έκαναν στην Ελλάδα.

Ο ίδιος έχει αποδείξεις ότι πολιτικοί δωροδοκήθηκαν, στην υπόθεση Novartis; «Βεβαίως. Τις αποδείξεις τις έχω από τότε που έκαναν το ολέθριο λάθος να κάνουν προκαταρκτική επιτροπή σε βάρος μου. Πήρα αντίγραφα της δικογραφίας αποό την Επιτροπή…Ξεπλύματος, ξέρετε, αυτή την προκαταρκτική, την “μπουγάδα”. Υπάρχουν, λοιπόν, μέσα έγγραφα, τα οποία αλλιώς δεν θα μπορούσα να τα έχω, που αναφέρονται σε ονόματα πολιτικών, σε ποσά (…). Μιλάω για τα απόρρητα έγγραφα του FBI που υπάρχουν στη δικογραφία και τα οποία μόλις πάω στον φυσικό μου δικαστή που εμπιστεύομαι, θα τα κάνω φέιγ βολάν, αφού τα πάω εκεί. Και θα δούμε τότε οι θρασύδειλοι, οι εκδικητικοί, οι άθλιοι σκευωροί…».

Αυτά τα έγγραφα, τα οποία επικαλείται, δεν τα έχει άλλος στα χέρια του; «Τα έχουν, αλλά κάνουν το κορόιδο», απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχαν πρόσβαση σε αυτά (μέσω της Επιτροπής); «Εγώ δεν εκπροσωπώ τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, τα έχουν πει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τους “παίζουν”».

Όταν δεν κατονομάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, θα κατονομάσει ο δημοσιογράφος; «Αυτό δείχνει την τεράστια διαφορά του ήθους της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη σημερινή κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα γνωρίζει, αλλά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήθος, τους λέει “παίχτε τα, αφού τα ξέρετε” κι εκθέτει… Γιατί να μην εκμεταλλευτούν το ηθικό τους πλεονέκτημα και να τους πουν “τα έγγραφα, που τα ξέρουμε, πέστε τα”. Μούγκα στη στρούγκα. Τα έγγραφα τα ξέρει και η ΝΔ, καιο ΣΥΡΙΖΑ, τα ξέρουν όλοι», τόνισε ο πρώην υπουργός.

«Κακούργημα αυτό για το οποίο κατηγορείται ο κ. Αγγελής»
«Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: Να μας που ποιος είναι ο υπουργός. Αλλά δεν είναι μόνο ο υπουργός αυτός που αρνήθηκε ο κ. Αγγελής παράνομα. Εδώ έχω μια διαφωνία με την εισαγγελία. Δεν είναι παράβαση καθήκοντος αυτό που έκανε κ. Αγγελής», είπε, αναφορικά με την ποινική δίωξη κατά του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κι εξήγησε:
«Αυτό που κατηγορείται, δηλαδή, δεν ξέρω αν το έκανε. Είναι κατάχρηση εξουσίας. Είναι κακούργημα. Παρεμπόδισε τη δίωξη ενόχου».

«Υπάρχει πόρισμα του ΣτΕ κατά Αγγελή – Το έχουν εξαφανίσει»


«Υπάρχει ένα πόρισμα άλλου ανωτάτου δικαστικού οργάνου, του ΣτΕ – θα το πάρω κι αυτό κάποια στιγμή στα χέρια μου και θα κάνουμε πάρτι – που λέει ότι ο κ. Αγγελής – από αυτά που διάβασα το πρωί στα σάιτ – έχει διαπράξει βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα, ότι όλες οι κατηγορίες της Τουλουπάκη επιβεβαιώνονται. Το πόρισμα αυτό κάπου λιμνάζει, κάποιος το έχει εξαφανίσει. Η αλήθεια θα λάμψει».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...