«Καμιά φορά χρειάζονται σκληρές αλήθειες»: Υψηλοί τόνοι κατά Ανδρουλάκη από τον Γιώργο Παπανδρέου

«Ήταν λάθος που δεν μπήκαμε σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είχαμε υπεροχή», υποστήριξε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ανέφερε ότι «έχουν εγκλωβιστεί δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τόνισε ότι «δεν φοβάμαι τον διάλογο».

Ωστόσο, χαρακτήρισε τη συζήτηση για οποιαδήποτε συνεργασία «άσκοπη και άκαιρη», σημειώνοντας ότι τώρα πρέπει να γίνει η συζήτηση για το πού πρέπει να πάει η χώρα και έτσι θα μεγαλώσει η παράταξη.

Σε ερώτηση για το αν θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή η Άννα Διαμαντοπούλου είπε ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές, όχι όμως για αυτούς που «πλήγωσαν» την παράταξη, πήγαν σε άλλα κόμματα και πήραν θέσεις.

Υψηλοί τόνοι κατά Ανδρουλάκη

Διατηρώντας τους υψηλούς τόνους κατά του έτερου υποψηφίου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, υποστήριξε εκ νέου ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ο κρητικός πολιτικός θα λείπει από τη Βουλή, ενώ επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τις απόψεις του.

«Είναι άκαπνος στη Βουλή», είπε και επανέλαβε ότι «θα γίνεται πάρτι». «Άλλο ο αντικαταστάτης, άλλο ο αρχηγός», είπε. Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι έρχονται εκλογές με απλή αναλογική και τόνισε ότι δεν θα υπάρχει «χαμένη ψήφος».

«Ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό και θέλει να ενισχυθεί η δική μας παράταξη», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Το διακύβευμα είναι πού θα πάει αυτός ο χώρος, αν θα υπάρχει ηγεσία έμπειρη», είπε για τον δεύτερο γύρο.

Επανέλαβε δε ότι το θέμα της ανανέωσης δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά ιδεών, φέρνοντας το παράδειγμα του Σεμπαστιάν Κουρτς που αν και νέος πολιτικός, δεν τα κατάφερε στην Αυστρία.

«Εγώ πάντα έφερνα νέους ανθρώπους», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά το «ζήτημα είναι να σπάσουμε τα στεγανά». «Είναι ανανέωση να φέρουμε γυναίκες στην πολιτική», τόνισε.

Αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι «οι κάλπες ξεκινούν από το μηδέν». Στον δεύτερο γύρο κρίνεται ποιος θα πάει την παράταξη ψηλότερα, είπε ο πρώην πρωθυπουργός. «Σε κάθε περίπτωση, εδώ θα είμαι», ξεκαθάρισε.

«Ο αγώνας για τις ιδέες δεν κλείνει ποτέ», είπε.

«Δε χαρακτηρίζομαι από σκληρό ροκ»

Σχετικά με την τακτική του να «φθείρει» ουσιαστικά τον συνυποψήφιό του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε:

«Δε χαρακτηρίζομαι από το σκληρό ροκ. Καμία φορά χρειάζονται σκληρές αλήθειες. Θα ήθελα αυτά τα θέματα που αφορούν τον κόσμο να είναι θέματα μιας μεγάλης δημόσιας συζήτησης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...