Καζάνι που βράζει η Νέα Δημοκρατία: Οι αποχωρήσεις που τρομοκρατούν τον Μητσοτάκη – Όλα τα ονόματα

Του Βασίλη Σκουρή

Σε μια περίοδο που το μέγαρο Μαξίμου εντείνει την καλλιέργεια Success Story, οι διαφοροποιήσεις βουλευτών όχι απλώς ανατρέπουν το κλίμα επίπλαστής ευφορίας, αλλά και προβληματίζουν έντονα την ηγεσία της κυβέρνησης.

-Η πλέον ηχηρή περίπτωση είναι η περίπτωση του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, που δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές, διαμαρτυρόμενος για την εγκατάλειψη της περιοχής του από την κυβέρνηση. Ο Κώστας Τζαβάρας εκτιμάται πως θα είναι «κινούμενη βόμβα» για τον πρωθυπουργό, αν το επόμενο διάστημα δεν γίνουν κινήσεις συνεννόησης μαζί του.

-Διαστάσεις προσλαμβάνει η κόντρα για το θέμα της συνεπιμέλειας με την Όλγα Κεφαλογιάννη και την Μαριέττα Γιαννάκου. Εφόσον, μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας –κατ΄ ουσίαν το Μαξίμου- δεν προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις και δεν κάνουν δεκτές κάποιες από τις τροποποιήσεις των πρώην υπουργών, τότε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και η αρνητική ψήφος τουλάχιστον της μιας, το πιθανότερο και των δυο βουλευτών!

-Η έκταση της εγκληματικότητας δημιουργεί ρωγμές στο δόγμα «νόμος και τάξη» και ήδη, μετά τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο, που καιρό τώρα ξεκίνησε τις διαφοροποιήσεις σε κομβικά θέματα, επικριτικές παρεμβάσεις αρχίζουν να κάνουν και άλλοι βουλευτές, όπως έγινε πρόσφατα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Γιάννη Λοβέρδο.

-Η συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Νίκο Καρανίκα προκαλεί αντιδράσεις μεταξύ πολλών βουλευτών και στελεχών. Ο Γιάννης Λοβέρδος, μάλιστα, είναι υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός προς τον υπουργό Ανάπτυξης μιλώντας την Δευτέρα στο ραδιόφωνο του ‘Αλφα 9,89.

-Σοβαρές ενστάσεις για το εργασιακό σημειώνει και η βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Άννα Ευσταθίου. Η Άννα Ευσταθίου είναι, άλλωστε, εργατολόγος και δύσκολα θα μπορέσει να υπερασπίσει σημεία του νομοσχεδίου, εμφανίζοντας μια συνέπεια στα όσα έλεγε δημοσίως πριν, αλλά και σε όσα υπερασπίζει στα δικαστήρια.

-Σιωπηροί προς το παρόν παραμένουν ουκ ολίγοι βουλευτές της πλειοψηφίας στην «κωλοτούμπα» που παρατηρείται στο θέμα της Βορείου Μακεδονίας. Η ψήφιση των τριών μνημονίων που απαιτούνται από τη Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις πλέον δύσκολες «επιχειρήσεις’ του μεγάρου Μαξίμου στο κοινοβούλιο.


Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλες περιπτώσεις διαφοροποίησης που παρατηρούνται στο κυβερνών κόμμα και που κάποιες εκ των οποίων θα βρούμε πιθανόν μπροστά μας.

Οι παραπάνω περιπτώσεις, ωστόσο, αρκούν προκειμένου να καταδείξουν τις ρωγμές εκ των έσω στο Success Story που καλλιεργείται. Κάποιες εκ των διαφοροποιήσεων αυτών, μάλιστα, αποτελούν τα πρώτα δείγματα για μια νέα ανθρωπογεωγραφία στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, που θα φανεί καλύτερα μετά τον ανασχηματισμό-εφόσον δεν προτιμηθούν οι πρόωρες κάλπες…

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ