Κίνηση – βόμβα του Αλέξη Τσίπρα μετά την καταδίκη του Νίκου Παππά σε δύο χρόνια φυλάκιση

Με μία κίνηση που ουσιαστικά αίρει την εμπιστοσύνη στο σύστημα της νυν ελληνικής δικαιοσύνης, θεωρώντας ότι αυτό ελέγχεται πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση, προχώρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του καταδικασμένου από το ειδικό δικαστήριο Νίκου Παππά στις ερχόμενες εκλογές.

Στη πράξη αυτό σημαίνει άρση της εμπιστοσύνης στους δικαστές του ειδικού δικαστ και συνακόλουθα στην ελληνική δικαιοσύνη, υιοθετόντας την άποψη ότι «υπηρετούν τις πολιτικές σκοπιμότητες της ΝΔ».

Αυτό ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, λίγη ώρα μετά την καταδικαστική απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Παππάς διώκεται για μια υπόθεση η οποία έβαλε χρήματα στα  δημόσια ταμεία, είπε τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στα ειδικά δικαστήρια πηγαίνουν άνθρωποι που έχουν καταχραστεί χρήμα στην προκειμένη περίπτωση γέμισαν τα δημόσια ταμεία με χρήμα από την απόφαση αυτή, να γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες».

«Και αναρωτιέμαι όσοι υπάρχουν έξω και διασπαθίζουν δημόσιο χρήμα τι απόφαση θα έπρεπε να πάρει το ειδικό δικαστήριο».

Αναφερόμενη μάλιστα στην υπόθεση της κ. Νικολάου η κ. Τσαπανίδου επεσήμανε ότι «δεν συγκρίνονται οι δύο περιπτώσεις καθώς η κ. Νικολάου κατηγορείται ότι καταχράστηκε χρήματα».

Την πλήρη υποστήριξή του στον πρώην υπουργό εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο χρόνια με τριετή αναστολή.

«Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «δειλό» τον πρωθυπουργό, επειδή «δεν τόλμησε» να διώξει τον ίδιο, παρά μόνο τους υπουργούς της κυβέρνησής του. Το ειδικό δικαστήριο έκρινε σήμερα ομόφωνα ένοχο τόσο τον Νίκο Παππά όσο και τον Χρήστο Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Στον πρώην υπουργό Επικρατείας επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών- η μέγιστη προβλεπόμενη- με τριετή αναστολή. Στον Χρήστο Καλογρίτσα το ειδικό δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ.

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία
«Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα social media, η οποία αποτέλεσε την πρώτη αντίδρασή του για την καταδίκη του Νίκου Παππά.


«Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου. Οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό. Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει φαίνεται άλλη άποψη. Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης», επεσήμανε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

«Ας γνωρίζει όμως, ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...