Θύελλα και εντός Ν.Δ. για τους μπάφους του Άδωνι Γεωργιάδη!

Παρότι επικράτησε, αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ. εξέφραζαν ανοιχτά στους διαδρόμους της Βουλής τη διαφωνία τους για τη φαρμακευτική κάνναβη και τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο… μετρ της κωλοτούμπας Άδωνις Γεωργιάδης. Εντούτοις, έβαλαν την ουρά στα σκέλια και ψήφισαν τελικά το σχετικό νομοσχέδιο επί της αρχής, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ. «Όχι» είπαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, επιφυλάχθηκε το ΜέΡΑ25.

Ο δε Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συγγνώμη που ζήτησε από τον Νίκο Καρανίκα από το βήμα της Βουλής, ολοκλήρωσε την οβιδιακή του μεταμόρφωση -και σε αυτό το θέμα, όπως έχει κάνει σε άπειρα άλλα-, καθώς του τηλεφώνησε κιόλας και του ζήτησε και προσωπικά συγγνώμη. Το έκανε γνωστό χθες ο ίδιος ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα. Τώρα, αν τον κάλεσε και για καφέ σαν φιλαράκια, τώρα που άνοιξαν και τα μαγαζιά, δεν έγινε γνωστό…

Βέβαια, αυτός που πρώτος έβαλε την ουρά στα σκέλια, παρότι διαλαλούσε δεξιά και αριστερά χθες στα πηγαδάκια της Βουλής και σε δημόσιες δηλώσεις του ότι διαφωνεί με το νομοσχέδιο, είναι ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, καθώς τελικά δήλωσε κομματική υποταγή! Είχε διαφωνήσει και στο υπουργικό συμβούλιο, όταν είχε συζητηθεί το θέμα, είχε συγκρουστεί, λένε οι πληροφορίες, με τον Άδωνι και είχε χρειαστεί η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να πέσουν οι τόνοι. Χθες, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε: «Έχω εκφράσει τις απόψεις μου στο υπουργικό συμβούλιο. Δεσμεύομαι από τη συλλογικότητα των αποφάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου και δεν σχολιάζω αποφάσεις συναδέλφων». Οταν ρωτήθηκε αν επιμένει στις απόψεις που είχε διατυπώσει το 2018, περί «ανεξέλεγκτης χρήσης του χασίς», τόνισε -εκ του ασφαλούς βέβαια- πως οι θέσεις του είναι σταθερές. Αναφορικά με τον Νίκο Καρανίκα είπε «ρωτήστε τον Άδωνι…».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, που έχει χάσει και ο ίδιος τον αριθμό των κυβιστήσεων που έχει κάνει από τότε που έγινε υπουργός, είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, το 2018 ότι «η πρώτη επένδυση που προδιαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στην Ελλάδα είναι ο μπάφος. Πολύ ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάει πακέτο με την ιδεολογία του και την εικόνα αυτής της κυβέρνησης». Τώρα στη Βουλή έφερε ο ίδιος νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη διευκόλυνση της εξαγωγής των προϊόντων της φαρμακευτικής κάνναβης, και αφού εξήρε τη συμβολή του Νίκου Καρανίκα στη μελέτη του θέματος τότε, είπε πως «κάναμε λάθος το 2018. Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προοπτικές της φαρμακευτικής κάνναβης – δεν υπάρχει καμιά ηθική μομφή», ενώ έφτασε στο σημείο να συγχαρεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την τότε πρωτοβουλία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρει, ενώ ο Ν. Καρανίκας, μετά τη… συγγνώμη του Άδωνη, είπε ότι πρόκειται για 250 δισ. επένδυση σε πέντε χρόνια και πως θα πρέπει να είναι κάποιος πολιτικά κομπλεξικός για να πει «όχι»…

Βέβαια, η «ατάκα» της ημέρας ανήκει στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο. Όταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης τον ρώτησε πού πάει, η απάντηση του κ. Βελόπουλου άφησε τον αντιπρόεδρο άφωνο: «Πάω στον Άδωνι να ψωνίσω μισό κιλό μπάφο σε καλή τιμή»!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....