«Θα είναι παροδικές…» – Οι αυξήσεις ρεκόρ στην ενέργεια εκθέτουν Μητσοτάκη και Άδωνι

Του Βασίλη Σκουρή

Αυξήσεις σοκ στην ενέργεια την Τρίτη, εκθέτουν πρωθυπουργό και υπουργό Ανάπτυξης που προέβλεπαν δημοσίως πως το φαινόμενο είναι παροδικό και πως τον Δεκέμβριο θα είχε ομαλοποιηθεί η κατάσταση!

Είναι χαρακτηριστικό πως η τιμή της Mwh έφτασε χθες τα 342,35 ευρώ. Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο δεκαπλασιάστηκε, καθώς η αντίστοιχη τιμή τον περσινό Δεκέμβριο ήταν μόλις 36 ευρώ! Χθες, επίσης, οι τιμές του φυσικού αερίου έσπαγαν κάθε ρεκόρ (μέχρι ….νεωτέρας;), καθώς έφτασαν στα 176 ευρώ ανά μεγαβατώρα, σημειώνοντας αύξηση 20% μέσα σε μια μέρα! Εντός του 2021 το ποσοστό της συνολικής αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου ανέρχεται στο 760%!

Και όμως, η κυβέρνηση στο ανώτατό της επίπεδο προέβλεπε πως το φαινόμενο θα είναι παροδικό και θα τελείωνε εντός του 2022! « Είναι ένα παροδικό φαινόμενο», δήλωσε για την ακρίβεια ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, μόλις στις 22 Νοεμβρίου, ακριβώς ένα μήνα πριν δηλαδή!

Πόσο παροδικό; Στις 27 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε προβλέψει πως το φαινόμενο της ακρίβειας θα υποχωρήσει από τα Χριστούγεννα και μετά! Προειδοποίησε μάλιστα πως οι εταιρείες που θα βιαστούν να ανεβάσουν τις τιμές διότι έχουν ανέβει οι πρώτες ύλες, θα χάσουν πελάτες όταν υποχωρήσουν σε λίγο καιρό, διότι θα έχουν πέσει οι διεθνείς τιμές!

«Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις Μαρίνα μου», που θα έλεγε και ο μακαρίτης ο Βασίλης Αυλωνίτης! Μπροστά στην ανάγκη να εξυπηρετηθεί το Success Story, της κυβερνητικής επιτυχίας παντού, οι εκτιμήσεις ανώτατων κυβερνητικών στελεχών προκαλούν το κοινό αίσθημα, καθώς υπάρχουν πολίτες που έχουν ήδη φτάσει στα όρια της απόγνωσης.

Για να φέρουμε ένα παράδειγμα, πριν τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, το 35,6% των νοικοκυριών είχαν οφειλές στους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος!

ΥΓ: Αλήθεια, εξακολουθούν στο Μαξίμου να επιμένουν πως οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και η ακρίβεια είναι παροδικά φαινόμενα; Μέχρι το τέλος του έτους;

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ