Η φράση «κλειδί» για πρόωρες εκλογές που είπε ο Μητσοτάκης

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τα κομματικά επιτελεία των άλλων κομμάτων βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς θεωρούν ότι η κατάσταση στην οικονομία θα είναι τέτοια που ο πρωθυπουργός θ’ αναγκαστεί να στήσει κάλπες.

Κάποιοι μάλιστα ερμηνεύοντας την φράση που είπε στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για τον χρόνο των εκλογών: «Θέλουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία. Δεν έχω καμία πρόθεση να αλλάξω την άποψη μου» που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βλέπουν πίσω από την λέξη «θέλω» μια μετατόπιση στην κατηγορηματική κυβερνητική ρητορική, ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας…

Με βάση λοιπόν αυτά τα σενάρια, έχει ιδιαίτερη σημασία η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη όπου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ», απέκλεισε την πιθανότητα συγκυβέρνησης ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, καλώντας μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Δεν έχουμε εμείς κανένα λόγο να συγκυβερνήσουμε με την Δεξιά. Αν θέλει ο κύριος Μητσοτάκης μπορεί να συγκυβερνήσει με τον κύριο Βελόπουλο. Όπως έπραξε ο Ντράγκι που καλεί σε συνεργασία τον Σαλβίνι. Το σενάριο άλλωστε είναι υπαρκτό, απλώς η ΝΔ δεν έχει λόγο να το επιβεβαιώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Επισήμανε ακόμα ότι: «Στόχος μας είναι να αναδειχθούμε σε σοβαρό αντίπαλο της ΝΔ. Και αν ποτέ κυβερνήσω να αφήσω πέντε πράγματα πίσω μου».

Φυσικά πολύ υποστηρίζουν ότι η δήλωση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ γίνεται σε νεκρό χρόνο. Όταν θα φτάσει η ώρα της κρίσης και θα μπουν με σαφήνεια τα διλλήματα, τότε πολλά πράγματα θ’ αλλάξουν, έλεγαν κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας την δήλωση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Την ίδια στιγμή αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» σύμφωνα με την οποία η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή έγινε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, ο πρωθυπουργός παρενέβη μαζί με στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπέρ της υποψηφιότητας της Εύας Καϊλή κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Στρασβούργο για να πάρει μέρος στην εκδήλωση µνήµης του µέχρι πρότινος, προέδρου της Ευρωβουλής, Νταβίντ Σασόλι, που απεβίωσε πρόσφατα.

Λέγεται μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε και με τη νέα πρόεδρο του Σώµατος, τη Μαλτέζα, Ροµπέρτα Μετσόλα, η οποία προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόµµα, προκειμένου να την πείσει ότι πρέπει να στηρίξει την Εύα Καϊλή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ