Η στάχτη της τραγωδίας σκέπασε την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ – Σε κρισιμο σταυροδρόμι ο Τσίπρας και ο Πολάκης εξακολουθεί να διχάζει

Η στάχτη από την τραγωδία στα Τέμπη σκέπασε –μεταξύ άλλων– και την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Χανίων Π. Πολάκη. Προσωρινά. Και για λίγο. Τις επόμενες ημέρες τα αρμόδια όργανα του κόμματος θα πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη του, με βάση και την απόφαση-εισήγηση του Αλ. Τσίπρα για αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια των εκλογών.

Η όλη διαδικασία και επίπονη κομματικά θα είναι και θα συνοδευτεί από εντάσεις και διαμαρτυρίες. Όποια και αν είναι η τελική απόφαση, καθώς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένας βαθύς διχασμός, με ένα σημαντικό τμήμα να αντιτίθεται στην «καρατόμηση» του κ. Πολάκη.

Το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό του, που εκδηλώθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων, δεν μπορεί παρά να έχει προβληματίσει την ηγεσία, ενώ κατά της αποπομπής του από τις λίστες έχουν ταχθεί αρκετά από τα προβεβλημμένα στελέχη, όπως ο Γ. Κατρούγκαλος, ο Δ. Παπαδημούλης, ο Ν. Φίλης κ.ά. Ωστόσο, μια απαλλακτική απόφαση για τον βουλευτή Χανίων, με ταυτόχρονη παραμονή του στα εκλογικά ψηφοδέλτια, θα συνιστά πλήγμα για την αξιοπιστία και το αρχηγικό κύρος του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος, υπό το βάρος των αντιδράσεων κομμάτων αλλά και επαγγελματικών – κοινωνικών ομάδων, αποφάσισε την «καρατόμηση» του κ. Πολάκη.

Αν τα όργανα του κόμματος τον αγνοήσουν, πέραν της γενικότερης αμφισβήτησης θα έχει να αντιμετωπίσει και τη σκληρή κριτική της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων δυνάμεων.

Το ερώτημα που απασχολεί πολλούς, ειδικά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πώς θα αντιδράσει ο κ. Πολάκης αν τα κομματικά όργανα εγκρίνουν την εισήγηση του Αλ. Τσίπρα. Θα παραμείνει στο κόμμα ως… απλός στρατιώτης ή θα αποχωρήσει για να ενταχθεί σε κάποιον άλλον κομματικό σχηματισμό; Το ΜέΡΑ25 πάντως έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν τίθεται θέμα ένταξής του σε αυτό, αν και εφόσον ο κ. Πολάκης αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....