Η πρώτη λίστα με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου

Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου η νέα χρονιά για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. 


Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σημαντικές επαφές στη Βραζιλία με ξένους ηγέτες αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της χώρας Λούλα Ντα Σίλβα με… συνισταμένη την συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων και τη μείωση των ανισοτήτων, η ΑΔΑΕ με τις αποφάσεις της για ελέγχους στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας δικαιώνει τον ρόλο της αλλά και την επιμονή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διερεύνηση σε βάθος του σκανδάλου των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και η κυβέρνηση δοκιμάζεται από τις αποκαλύψεις που αφορούν τη συμμετοχή του παραιτηθέντος βουλευτή της ΝΔ Θ. Χειμάρα λόγω συμμετοχής του σε εταιρείες που αναλάμβαναν δουλειές από το δημόσιο.
Στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ακούν και διαβάζουν με προσοχή τις πληροφορίες που θέλουν και άλλους γαλάζιους βουλευτές να ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες που συνδέονται με το δημόσιο. Περιμένουν όμως τα γεγονότα και τονίζουν πως ούτως ή άλλως είναι πρόδηλο πως το γενικό σύνθημα του Μαξίμου προς τα στελέχη του ήταν το “πλιάτσικο” στο δημόσιο χρήμα. Αναφέρουν επίσης πως η εδραιωμένη πλέον στη συνείδηση της κοινωνίας εικόνα πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται μέσα στην σήψη και τη διαφθορά θα ακολουθεί τη Νέα Δημοκρατία έως και τις εκλογές και θα αποτυπωθεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα. “Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να μην έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν το μήνα λόγω της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας ή να αδυνατούν να βρουν ένα απλό φάρμακο και να αποδεικνύεται πως οι γαλάζιοι βουλευτές κάνουν πάρτι με το δημόσιο χρήμα αδιαφορώντας για τις τύχες της κοινωνίας” σημειώνουν στην Κουμουνδούρου.
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Βραζιλία σηματοδοτεί την έναρξη και επισήμως πια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για τις εκλογές της άνοιξης (;) Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρουν πως η κυβέρνηση έχει κουράσει με τα παιχνίδια της αναφορικά με τις πιθανές ημερομηνίες των εκλογών και επιμένουν πως όποτε κι αν τις προκηρύξει και τις διενεργήσει πλέον ο πρωθυπουργός αυτό που έχει σημασία είναι να σημειωθεί η πολιτική αλλαγή για την χώρα


Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για να συζητήσει και να εγκρίνει τον κεντρικό κορμό των υποψηφιοτήτων. Εκτιμάται ότι την ίδια ημέρα πιθανότατα θα έχουμε και ανακοινώσεις πολλών ονομάτων ούτως ώστε να μπορούν και οι υποψήφιοι να “τρέξουν” καθόλη τη διάρκεια του διαστήματος που υπολείπεται έως ότου στηθούν οι κάλπες…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ