Η ΝΔ ομολογεί ότι δεν έχει σχέδιο και ζητά προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» ακολουθεί η κυβέρνηση και στο μέτωπο του καύσωνα καθώς αποδεικνύεται ότι δεν έχει το παραμικρό σχέδιο για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο υπερφόρτωσης του δικτύου. Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έφτασε στο σημείο να ζητήσει προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωινή σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ, έριξε στους πολίτες το «μπαλάκι» της ευθύνης για να μην υπάρξουν προβλήματα με την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος. «Πώς μπορούμε λοιπόν όλοι να βοηθήσουμε αυτήν την προσπάθεια; Με το να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού μας σταθερά στους 26 βαθμούς, με το να κλείνουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες ειδικά το βράδυ τις ώρες μεταξύ 7 και 10 και να περιορίζουμε όσο γίνεται συνολικά την κατανάλωση. Να κλείνουμε τα φώτα ειδικά εκείνες τις ώρες» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Καυστική απάντηση ήρθε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος ανέφερε ότι το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για επάρκεια ηλεκτροδότησης στον καύσωνα είναι κλειστά φώτα και μπάνιο με κρύο νερό. Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε:

«Όταν τη περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, άκουγε τους ειδικούς και ζητούσε κατάρτιση σχεδίου για την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση μέσα στον καύσωνα, το Μέγαρο Μαξίμου απαντούσε με αλαζονεία και ειρωνείες.

Σήμερα, κατόπιν εορτής και αφού σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει οι διακοπές ρεύματος εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αφήσει για λίγο τις διακοπές του για να παραστεί για τα μάτια του κόσμου σε έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ.

Αναρωτιόμαστε σε τι ακριβώς συνέβαλε η παρουσία του εκεί, πέραν του να μεταβιβάσει για άλλη μια φορά την ευθύνη στους πολίτες. Αφού το μόνο καινούργιο που ακούσαμε είναι οι προτροπές να κλείνουμε τα φώτα και να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό τις ώρες αιχμής, μήπως και αντέξει το δίκτυο.

Για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα εδώ και πολλές ημέρες προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο, δεν ακούσαμε κουβέντα.

Μπορεί οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να πληρώνουν χρυσό το ρεύμα, με τις τελευταίες πρωτοφανείς αυξήσεις ως και 15% στα τιμολόγια, αλλά τα ακριβοπληρωμένα golden boys του κ. Μητσοτάκη και του επιτελικού κράτους δε σκέφτηκαν ποτέ να ετοιμάσουν σχέδιο για την επάρκεια του δικτύου σε περίοδο καύσωνα».

Απάντηση επιχείρησε να δώσει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο οποίος ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση βαδίζει χωρίς σχέδιο. Ο Τάσος Γαϊτάνης ζήτησε προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ για άλλη μία φορά διαστρέβλωσε την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Στον ΣΥΡΙΖΑ τελικά τι προτείνουν; Να αφήνουμε φώτα και ηλεκτρικές συσκευές ανοιχτές; Στην προσπάθειά τους να πουν κάτι, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται» σημείωσε σε μήνυμά του στο Twitter.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...