Η ΝΔ ετοιμάζεται να τζογάρει συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές

Για «τζογάρισμα των εισφορών και των συντάξεων των πολιτών», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Εγνατία Τηλεόραση» και αναφερθείς στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να τζογάρει τις ασφαλιστικές εισφορές και τις συντάξεις -αυτό είναι ο προσωπικός κουμπαράς-, με όλο το ρίσκο που έχει βέβαια ένα τζογάρισμα. Στο τέλος της ημέρας, τα κέρδη θα είναι στις ιδιωτικές εταιρείες και οι ζημιές θα επιβαρύνουν τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «έχουμε δει ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν, όπως όταν χρεοκόπησε η “ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ”».

«Οι σημερινές συντάξεις πληρώνονται με τις εισφορές των ασφαλισμένων. Από τη στιγμή που -όπως λέει το σχέδιο της ΝΔ- θα αφαιρέσουμε από το σύστημα πόρους -αφαιρώντας τις εισφορές των νέων εργαζομένων- είναι προφανές ότι δημιουργείται ένα κενό. Αυτό το κενό, το οποίο ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι θα ξεπεράσει τα 50 δις, θα το πληρώσουμε όλοι μας», υπογράμμισε. «Οι δημόσιοι αυτοί πόροι, με τους οποίους θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την οικονομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θα γίνουν κέρδη για λίγες εταιρείες», σημείωσε.

«Με το σχέδιο αυτό, θα κινδυνεύσουν οι σημερινές επικουρικές συντάξεις γιατί θα χαθούν πόροι από το σύστημα, αλλά σε πολύ δύσκολη θέση θα έρθουν και οι σημερινοί εργαζόμενοι, γιατί κανένας δεν θα είναι σίγουρος ότι θα πάρει τη σύνταξή του», συμπλήρωσε, ενώ υπογράμμισε ότι η παρέμβαση στο ασφαλιστικό έρχεται να συμπληρώσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που ψήφισε πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση, γιατί «όταν μειώνεις τους μισθούς, όταν φέρνεις τα απλήρωτα 10ωρα και διαλύεις τις εργασιακές σχέσεις, την ίδια στιγμή υποσκάπτεις τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης».

Όσον αφορά το σχέδιο για το «νέο σχολείο» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «μετά από μια χαμένη σχολική χρονιά στη διάρκεια της οποίας “εξερράγησαν” οι εκπαιδευτικές ανισότητες, αντί να συζητάμε πώς θα ενισχύσουμε πραγματικά το δημόσιο σχολείο, συζητάμε το πώς θα φτιάξουμε σχολεία δύο και τριών ταχυτήτων». «Θα υπάρχουν τα σχολεία στις εργατικές λαϊκές γειτονιές, όπως στα δυτικά της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, που δεν θα έχουν την κατάλληλη στήριξη και δεν θα είναι ψηλά στις αξιολογήσεις. Και θα υπάρχουν και τα σχολεία για την ελίτ», σημείωσε, κάνοντας λόγο για «μια “μεταρρύθμιση” που θα έρθει να βαθύνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες».

Τέλος, σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την έξαρση της εγκληματικότητας, εκτίμησε ότι «σίγουρα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα που βλέπουμε, προσλαμβάνοντας ειδικούς φρουρούς». «Δεν μπορούν οι αστυνομικοί στη χώρα μας, με τις μορφές που έχει πάρει το έγκλημα σήμερα, να μην έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα, ανέφερε ότι «η δύναμή του είναι το μαύρο χρήμα και η ΝΔ ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε όταν ανέλαβε, ήταν να χαλαρώσει το πλαίσιο ελέγχου για το μαύρο χρήμα».

«Ένα φαινόμενο που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, ειδικά μετά την πανδημία, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, είναι η ενδοοικογενειακή βία», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική αστυνομία δεν διαθέτει την κατάλληλη εκπαίδευση και δομή για να την αντιμετωπίσει».

«Οι δηλώσεις κεντρικού συνδικαλιστή της αστυνομίας, ο οποίος από την τηλεόραση έδινε “συμβουλές” σε επίδοξους γυναικοκτόνους για το πώς να πέσουν στα μαλακά, ήταν μία ακραία στιγμή που δείχνει ξεκάθαρα τα δομικά προβλήματα που έχει η αστυνομία», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...