Η νέα θέση του Βενιζέλου – Τον πρότεινε ο Μητσοτάκης

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης θα βρεθεί ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από πρόταση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά από συζήτηση που είχε με την Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου Μαρία Μπούρτις πρότεινε για την Επιτροπή των Σοφών τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ως επικεφαλής της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε την δυνατότητα να προτείνει μία θέση από τις επτά για την επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε τη θέση και θα βρεθεί σύντομα στο Στρασβούργο για να μελετήσει μαζί με τους συναδέλφους του τα επόμενα βήματα του Συμβουλίου της Ευρώπης εν μέσω πολέμου, ενεργειακής κρίσης και γεωπολιτικών αλλαγών.

Στην σχετική ομάδα εκτός από τον κ. Βενιζέλο, συμμετέχουν οι πρώην Πρωθυπουργοί της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ και της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντίτσοβα, η πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μοργκερίνι, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Ινέ Μαρί Έρικσεν και ο πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ανδόρας Ζοσέπ Νταλιερές Κοντίνα.

Η πρόταση προς τον κ. Βενιζέλο έγινε απευθείας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα έχει έντονη την παρουσία του ΠΑΣΟΚ καθώς πέρα από τον κ. Βενιζέλο στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος είναι ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου Πάνος Μπεγλίτης.

Μάλιστα, ο κ. Μπεγλίτης θα αναλάβει να ξεναγήσει τον κ. Βενιζέλο στο Στρασβούργο της Γαλλίας πράγμα καθόλα εύκολο καθώς οι δυο τους συνυπήρξαν στο υπουργείο Άμυνας το 2009 στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...