Η κυβέρνηση προχωρά σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς (vid)

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταλήξει στο να προχωρήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού και οι ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Αριστοτελία Πελώνη δεν ξεκαθάρισε για ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και εάν θα συμπεριλαμβάνονται και άλλες κατηγορίες εκτός από υγειονομικούς και εργαζομένους σε χώρους φροντίδας ηλικιωμένων.

Επιπλέον, απέφυγε να απαντήσει εάν θα συμπεριληφθούν στην υποχρεωτικότητα οι ιερείς ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός για εκπαιδευτικούς και αστυνομικούς.

Να σημειωθεί ότι όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες για να μην υπάρξει νομικό θέμα ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού μπορεί να γίνει υποχρεωτικός όταν τα εμβόλια πάρουν κανονική άδεια κυκλοφορίας. Όλες οι εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση και αναμένεται η έγκρισή τους.

Μέχρι σήμερα η ΕΕ έχει δώσει άδεια υπό όρους και οι ΗΠΑ άδεια έκτακτης ανάγκης, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται η συγκατάθεση του πολίτη προκειμένου να εμβολιαστεί.

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου με την επιλογή αμιγών και μεικτών εσωτερικών χώρων στην εστίαση και την ψυχαγωγία, είναι υπό αίρεση λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...