Η κυβέρνηση μιλάει για αυτοδυναμία, αλλά στρέφει το βλέμμα της στους βουλευτές των άλλων κομμάτων

Το μάτι προς κάθε ενδιαφερόμενο πολιτικό στέλεχος που θέλει να στηρίξει την κυβέρνησή του – στην περίπτωση που δεν έχει αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές – έκλεισε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Λαμία: «Η Νέα Δημοκρατία, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, είναι μία ανοιχτή παράταξη η οποία έχει μπορέσει και έχει ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους. Έχει ενσωματώσει νέες ιδέες. Είναι μια παράταξη εξαιρετικά ευρύχωρη» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ΝΔ.

Και πρόσθεσε: «Οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα, αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα είναι οι κατάλληλες».

Έτσι, λοιπόν, ενώ ο πρωθυπουργός μιλάει για αυτοδυναμία, από την άλλη στρέφει το βλέμμα του και στους εν δυνάμει κυβερνητικούς του εταίρους, που, όπως είχε πει ο ίδιος στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, μπορούν να είναι και μεμονωμένα πρόσωπα.

Τη συζήτηση για τις συμμαχικές, άλλωστε, άνοιξε συνειδητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγάζοντας στην πραγματικότητα στην σέντρα τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Όσοι μιλούν για μια δήθεν συνεργασία, ουσιαστικά παραπέμπουν σε παραλυσία. Πώς αλλιώς να ερμηνευτούν άραγε δηλώσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά χωρίς Πρωθυπουργό αυτόν που θα έχουν επιλέξει οι πολίτες; Και τι σημαίνει αυτός ο «άγνωστος Χ» που θα ηγηθεί την επόμενη μέρα; Ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά; Άλλον δηλαδή να θέλουν και άλλος τελικά να τους προκύψει;» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά την προεκλογική του ομιλία στη Λαμία. «Θα το πω όσο απλά γίνεται: Ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία για να έχεις Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Έστω, ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα Πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα είναι αύριο;» πρόσθεσε με έμφαση.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, ο πρωθυπουργός «χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Γερμανία, μία χώρα η οποία έχει κουλτούρα κυβερνήσεων συνεργασίας και παρά ταύτα έχει μεγάλες δυσκολίες στο να μπορούν οι κυβερνητικοί εταίροι να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Γιατί τα λέω αυτά; Διότι πιστεύω ακράδαντα ότι στη χώρα μας οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα -το τονίζω αυτό- είναι οι πιο κατάλληλες, είναι οι πιο δοκιμασμένες και αυτές που μπορούν τελικά να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στο δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει».

Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξέχασε να στρέψει το ενδιαφέρον του και προς την εκκλησία. Στην συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη της περιοχής και αναφερόμενος στα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης τόνισε απευθυνόμενος προς τους πιστούς ότι «μπορώ να σας επιβεβαιώσω από τώρα ότι όταν και πάλι ξεκινήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, κάτι για το οποίο έχω δεσμευτεί ότι θα συμβεί εντός της θητείας της επόμενης Βουλής, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, και πάλι θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού εκείνα τα άρθρα τα οποία καθορίζουν το πλαίσιο των σχέσεων της εκκλησίας της Ελλάδος με την Ελληνική πολιτεία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....