Η ιστοσελίδα του Κούλογλου αποκαλύπτει σε ποιους σκληρούς προεδρικούς δεν άρεσε η εκλογή Σβίγκου στον ΣΥΡΙΖΑ (ONOMATA)

H απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει την Ράνια Σβίγκου για γραμματέα του κόμματος αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ εξίσου με την απόφασή του για εκλογή προέδρου από την βάση. Οι προεδρικοί δυσαρεστήθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν, η «Ομπρέλα» – από την οποία και προέρχεται η νέα γραμματέας – αποσυντονίστηκε και υπέπεσε σε βαθιά αμηχανία, και οι «σκληροί» και των δύο πλευρών αφοπλίστηκαν.

Γράφει μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ της στο tvxs.gr η Μαρίνα Αλεξανδρή:

Οι πληροφορίες λένε ότι στο παρασκήνιο υπήρξαν έντονες πιέσεις τις τελευταίες μέρες από την πλευρά του σκληρού προεδρικού μπλοκ προκειμένου να προταθεί γραμματέας από τις δικές του τάξεις, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζονται πλήρως στην ηγεσία του κόμματος οι νέοι συσχετισμοί. Η διαμαρτυρία Πολάκη για την επιλογή Σβίγκου και η δημόσια αντιπαράθεσή του με τον ΑλέξηΤσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή είναι ενδεικτική αυτού του παρασκηνίου.

Ο Παύλος Πολάκης υπενθύμισε πως η Ράνια Σβίγκου είχε διαφωνήσει με την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και είχε συνυπογράψει το κείμενο της «Ομπρέλας» κατά της εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την βάση.

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως τον άδειασε. Απάντησε πως ουδείς μπορεί να μιλά εξ ονόματος των νέων μελών και της διεύρυνσης, όπως και ουδείς μπορεί να μιλά εξ ονόματος του προέδρου. Και έκλεισε το θέμα λέγοντας πως δεν κάνει επιλογές προσώπων με βάση τις τάσεις και τις ομαδοποιήσεις αλλά με αντικειμενικά κριτήρια και ότι δεν υπάρχουν μόνιμες πλειοψηφίες και μειοψηφίες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση Τσίπρα δεν άρεσε ούτε στους Χρήστο Σπίρτζη και Νίκο Παππά αλλά την αποδέχθηκαν, έστω και άκεφα. Και την στήριξαν στην ψηφοφορία που ακολούθησε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ