Η ζαριά του Μητσοτάκη και το τεράστιο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις – Στον Τσίπρα στο τέλος ο λογαριασμός

Μπαίνουμε σε μια πολύ σημαντική φάση της πανδημίας – το έχουμε πει καμιά δεκαριά φορές, από πέρσι μέχρι φέτος – αλλά αυτή τη φορά θα δούμε αν θα έχουμε συνέχιση της πανδημίας και μετά το Μάρτιο με μεταλλάξεις, ή «λιώνω αργοσβήνω» που λέει και το άσμα, όσο θα πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι και κούτσα -κούτσα θα αυξάνονται και οι εμβολιασμοί.

Άρα, με αυτά και με άλλα μπαίνουμε και σε τροχιά εκλογικών αντιπαραθέσεων, αφού οι επόμενοι μήνες θα δείξουν εάν ο Μητσοτάκης μαρκάρει τις εκλογές εντός του ’22, ή θα ρίξει ζαριά και θα πάει την άνοιξη του 2023.

Γράφει το topontiki.gr:

Οι Μαξιμιλιανοί, θέλουν την διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ να κινείται γύρω στις 12 μονάδες, ώστε με την απλή αναλογική να έχουν μια διαφορά ικανή να τους δώσει αυτή την αυτοδυναμία, πράγμα που όπως όλα δείχνουν, δεν είναι και το ευκολάκι.

Ζόρια έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού αν οι επόμενες δημοσκοπήσεις που θα βγουν στο τέλος του μήνα, δείξουν αυξητική τάση έτι περαιτέρω στο ΚΙΝΑΛ, τότε θα αρχίσει σχετική γκρίνια, πράγμα συνηθισμένο και ψυχοφθόρο σε αυτό το κόμμα.

Το θέμα είναι, οι γκρίνιες θα είναι για στροφή προς τα αριστερά – άρα ακόμα μεγαλύτερη μείωση ποσοστών – ή προς κάτι πιο ευρύτερο προς το κέντρο, ώστε να διατηρηθεί ένα ποσοστό γύρω στο 30% που κρατάς την ηγεμονία του χώρου;

Οι ποιοτικές έρευνες – και όχι μόνο οι ποιοτικές έρευνες – αλλά μια κουβέντα στο περιβάλλον του να κάνει ο καθένας, θα δει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δύο βήματα μπροστά ένα πίσω, και έτσι παραμένει στα ίδια.

Κάθε τρεις και λίγο δεν λείπουν οι αστοχίες στην επικοινωνία, αφού βουλευτές λένε «ό,τι ναναι» και τρέχει όλη η ηγεσία να τα μαζέψει εκ των υστέρων.

Άσε που καμιά φορά μου φαίνεται ότι δεν θέλει και να τα μαζέψει κιόλας.

Όμως με αυτά και με εκείνα, ο λογαριασμός έρχεται στο τέλος και συνήθως σε αυτές περιπτώσεις, πηγαίνει στο αφεντικό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...