Η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη ξανά απροετοίμαστη για το άνοιγμα το σχολείων

Πρώτο «κουδούνι» σήμερα για τα σχολεία όλης της χώρας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο δικό τους τεστ πιάνονται ξανά απροετοίμαστοι.

Παρά την τραγική παιδαγωγικά προηγούμενη σχολική χρονιά, παρά το γεγονός ότι επιδημιολογικά η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική στην κοινότητα και ειδικά στους ανήλικους, δεν προχώρησαν σε καμία κίνηση θωράκισης των σχολείων, αύξησης των διαθέσιμων αιθουσών, αύξησης του διδακτικού προσωπικού και μείωσης των μαθητών ανά τάξη, ενίσχυσης του προσωπικού καθαριότητας. Αντ’ αυτού, ανοίγουν τα σχολεία ακριβώς όπως τα έκλεισαν.

Η μόνη αλλαγή, είναι η επιβολή πραγματοποίησης μεγαλύτερου αριθμού τεστ, σε μία παράδοξη προσπάθεια να εντοπίζεται γρήγορα ποια παιδιά θα πέσουν θύματα αυτής της αδιαφορίας, αντί να επιδιώκεται να μην μολυνθούν από τον κορωνοϊό, ειδικά μάλιστα σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και Δημοτικά, όπου δεν υπάρχει καμία κάλυψη από εμβόλιο. Η προειδοποίηση των επιστημόνων ότι με το άνοιγμα των σχολείων θα προκληθεί αύξηση της μεταδοτικότητας κατά 16%-20% φαίνεται ότι παραμένει φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Έτσι, για τα σχολεία και τις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, ισχύουν όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί. Δηλαδή, οι ανεμβολίαστοι μαθητές (όλοι οι μαθητές Δημοτικού, περίπου τα τρία τέταρτα του Γυμνασίου και οι μισοί του Λυκείου ) θα κάνουν δύο δωρεάν self test την εβδομάδα.

Ειδικότερα, τα παιδιά σε όλες τις βαθμίδες θα πρέπει να έχουν ανά χείρας, για να εισέλθουν στον χώρο τους σχολείου τους, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό νόσησης ή την σχολική κάρτα, όπου δηλώνεται το αποτέλεσμα του δωρεάν self test.

Ήδη, οι διευθυντές των σχολείων, είτε μέσω ανακοινώσεών τους στους δικτυακούς τόπους τους, είτε μέσω mail, έχουν ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία και το πώς θα πρέπει να προσέλθουν οι μαθητές στις τάξεις.

Όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος, λοιπόν, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, αλλιώς θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν εκτυπωμένη ή χειρόγραφα συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (από το γονέα) τη σχολική κάρτα που θα βεβαιώνει το αρνητικό αποτέλεσμα του self test.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ