Η εκτίμηση του Αλέξη για την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό: Το μήνυμα στους πρωτοκλασάτους του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσκόπηση – σκάνδαλο και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων

Ραγδαία αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώ­ρα αμέσως μετά το πέρας της πανδημίας προεξοφλεί ο Αλ. Τσίπρας και καλεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη εγρήγορ­ση για το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων.

Η εκτίμησή του είναι ότι από το φθινόπωρο και μετά θα ξεκινήσουν να φαίνονται οι επιπτώσεις της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση κυρίως τον τελευταίο χρόνο. «Ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει τι ακριβώς σημαίνει η Νέα Δημοκρατία», υπογραμμίζει. Παράγοντες της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι όταν τελειώσουν τα μέτρα στήριξης προς εργαζομένους και επιχειρήσεις θα φανούν καθαρά οι καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας και η οργή των πολιτών κατά της κυβέρνησης θα είναι μεγάλη. Τότε ακριβώς θα αρχίσει η κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας, που «όσο και να προσπαθήσουν δεν θα μπορούν να την κρύψουν οι δημοσκόποι», σημειώνουν. Ταυτόχρονα πιστεύουν ότι θα ξεκινήσει η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι απογοητευμένοι από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «θα στρέψουν το βλέμμα ξανά προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Με σαφή την πρόθεση να προκαλέσει ένα μικρό σοκ στο εσωτερικό του κόμματος, σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την προεδρία αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί στις επόμενες εκλογές. Απώτερος σκοπός του ήταν αφενός να περιορίσει τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας, που ορισμένοι στο κόμμα συνεχίζουν να συντηρούν, και αφετέρου να κινητοποιήσει τις δυνάμεις εκείνες (εντός του ΣΥΡΙΖΑ) που είτε έχουν αποστασιοποιηθεί είτε… αδιαφορούν για τα πολιτικά τεκταινόμενα.

Διαφορετικό στόχο είχε η προειδοποίησή του ότι όσα στελέχη κατέχουν σήμερα κομματικά αξιώματα δεν σημαίνει ότι έχουν κατοχυρώσει και υπουργικές θέσεις σε μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να μετριάσει τις… τάσεις αλαζονείας που εκδηλώνονται από την πλευρά ορισμένων τομεαρχών, κάτι που έχει ενοχλήσει πολύ κόσμο εντός του κόμματος.

Επιπλέον, τόνισε ότι στην επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα περιληφθούν αρκετά νέα πρόσωπα και θα μείνουν εκτός υπουργοί της περιόδου 2015 – 2019. Μια αναφορά που είχε ως αποδέκτες κορυφαία κομματικά στελέχη.

Πίσω από τη… φωτογραφία ορισμένοι είδαν τους Π. Σκουρλέτη, Ν. Φίλη, Ν. Βούτση, Ευκλ. Τσακαλώτο κ.ά. Υποδηλώνοντας έτσι ο κ. Τσίπρας την πρόθεσή του να προχωρήσει στην αλλαγή του κομματικού status, που ορισμένοι επίμονα του ζητούν να πράξει στην παρούσα φάση. Το γεγονός ότι το καθυστερεί έχει να κάνει ενδεχομένως με το ότι δεν θέλει να διαταράξει τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Στο μεταξύ, η κίνηση βουλευτών του κόμματος να προσφύγουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αμφισβητώντας τα συ­μπεράσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της Opinion Poll, δεν σηματοδοτεί την έναρξη ενός πολέμου συνολικά με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Έχει να κάνει μόνο με τη συγκεκριμένη, που κατά την Κουμουνδούρου δεν τηρεί ούτε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ερμηνεύει κατά το δοκούν τις απαντήσεις των πολιτών και καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα. Σε γενικές γραμμές, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί πλήρως τις έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του άλλωστε ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων δείχνουν την τεράστια δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση. «Μου αρέσει να μελετώ τις δημοσκοπήσεις, αλλά περισσότερο μ’ αρέσει να τις διαψεύδω», τόνισε.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...