Η εκδήλωση του Λοβέρδου με Εύα Καϊλή και Γιάννη Δατσέρη ανεβάζει το θερμόμετρο στη Χαριλάου Τρικούπη

Του Βασίλη Σκουρή

Ανεβάζει το θερμόμετρο στη Χαριλάου Τρικούπη η δημοσιοποίηση από τον Ανδρέα Λοβέρδο της εκδήλωσης με την Εύα Καϊλή και τον Γιάννη Δατσέρη, καθώς επαναφέρει στο επίκεντρο τις παρασκηνιακές διαδικασίες για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Θέμα της συζήτησης, που θα προγραμματίζεται για τις 24 Μαΐου -όπως έγραψε στο «Βήμα» ο Δημήτρης Χόνδρος- είναι η πορεία των εθνικών θεμάτων, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι η στήριξη που παρέχουν στη μάχη για την ηγεσία στον Ανδρέα Λοβέρδο δυο στελέχη με ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό:

Η Εύα Καϊλή, που στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη και ο Γιάννης Δατσέρης που υπήρξε ο εξ απορρήτων του Ευάγγελου Βενιζέλου στη μάχη για την ηγεσία το 2007 με τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και αργότερα όταν ο Βενιζέλος ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Η Εύα Καϊλή και ο Γιάννης Δατσέρης, μάλιστα, σηματοδοτούν την επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου να επανασυστήσει το εκσυγχρονιστικό μπλοκ στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ταυτόχρονα δίνουν και το στίγμα της πολιτικής ταυτότητας του Ανδρέα Λοβέρδου έναντι της Νέας Δημοκρατίας και έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η ευρωβουλευτής, μάλιστα, είναι φανατικός πολέμιος του ΣΥΡΙΖΑ, μη κρύβοντας ποτέ τις πολιτικές της συμπάθειες.

Η εκδήλωση με την Εύα Καϊλή και τον Γιάννη Δατσέρη είναι η πρώτη σειρά εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος και που σηματοδοτούν την επανασύσταση του εκσυγχρονιστικού μπλοκ με την συμμετοχή στελεχών που έχουν απομακρυνθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά θα επιστρέψουν για να τον στηρίξουν για την ηγεσία.

Η κινητικότητα Λοβέρδου προκαλεί ανησυχία στους άλλους διεκδικητές της ηγεσίας, όπως η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ υπενθυμίζεται ότι ανοιχτό αφήνουν το θέμα της διεκδίκησης της θέσης και οι Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης. Η Φώφη Γεννηματά, συνεχίζοντας την δραστηριότητά της ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, όπως οι περιοδείες και οι δημόσιες παρεμβάσεις, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ασχοληθεί περισσότερο και με τα εσωκομματικά. Η επικεφαλής του κόμματος θα αντιμετωπίζει πρόβλημα όσο η Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζει πρόβλημα στις δημοσκοπήσεις, ενώ στελέχη προσκείμενα στον Νίκο Ανδρουλάκη εισηγούνται να δραστηριοποιηθεί στα εσωκομματικά και ο υπ΄ αριθμόν ένα δελφίνος και ευρωβουλευτής, που εμφανίζεται όμως βέβαιος για την τακτική που ακολουθεί.

Στη Χαριλάου Τρικούπη ο ασκός της διαδοχής άνοιξε και δεν θα κλείσει παρά μόνο με την εκλογή του αρχηγού, κάτι που υπολογίζεται να γίνει στα τέλη του φθινοπώρου…

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ