Η δημοσκόπηση που γέμισε με αισιοδοξία τον ΣΥΡΙΖΑ και η επόμενη κίνηση του Τσίπρα που «σπάει» την καραντίνα

Την πρώτη του δια ζώσης κοινοβουλευτική ομάδα έπειτα από αρκετούς μήνες καραντίνας συγκαλεί το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή με κύριο αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.


Η συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας σηματοδοτεί την… επιστροφή στην κανονικότητα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και την υλοποίηση της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές στις εργασίες του Κοινοβουλίου παρά τις απαγορεύσεις που διατηρεί ο Πρόεδρος του Σώματος. Κατά τις πληροφορίες μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας θα επικεντρωθεί στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά καθώς το επόμενο διάστημα επίκειται η κατάθεσή του. 


Στην Κουμουνδούρου είδαν με ενδιαφέρον την δημοσκόπηση της Alco, τα ευρήματα της οποίας καταδεικνύουν την αντίδραση της πλειονότητας των πολιτών στις αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Σημειωτέον πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εργαζόμενους στη Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να δει μέσα και από τη δική τους οπτική τις δραματικές ανατροπές που επέρχονται στις εργασιακές σχέσεις.
Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναμένουν και την αντίδραση του Μαξίμου στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα μέσω επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό, να μην ισχύσουν οι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις λόγω των ειδικών συνθηκών που προκάλεσε για τους μαθητές και τις οικογένειές τους η πανδημία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανακατέθεσε για τρίτη φορά την σχετική ερώτηση προκαλώντας τον Κ. Μητσοτάκη να εμφανιστεί στη Βουλή και να απαντήσει για ένα θέμα που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. 


Αναλόγως της τελικής αντίδρασης του πρωθυπουργού θα αξιολογήσει και θα κρίνει την μετέπειτα στάση του χωρίς να αποκλείεται και εκ νέου κατάθεση της ίδιας ερώτησης ώστε να ασκηθεί πίεση στον κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις ακόμη και για το ότι, όπως εκτιμάται φέτος με το νέο σύστημα θα εισαχθούν στα πανεπιστήμια περίπου 25.000 λιγότεροι υποψήφιοι φοιτητές.


Σε ό,τι αφορά το θέμα της προανακριτικής που εκτιμάται πως θα συζητηθεί στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρουν πως οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ επιβεβαιώνουν πλέον την κακοστημένη φάρσα που έστησε το κόμμα τους με την σύστασή της για τον Νίκο Παππά. Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως οι βουλευτές της ΝΔ χάνοντας την ψυχραιμία τους ξέσπασαν κατά του βασικού τους μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα με την ακόλουθη φράση: «Πέντε ημέρες τώρα έρχεσαι εδώ και δεν μάς έχεις δώσει τίποτα, δεν έχεις καταθέσει κανένα στοιχείο». Αυτό κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ανάγλυφα την απόλυτη ήττα της ΝΔ καθώς η φάρσα τούς γύρισε μπούμερανγκ με τον επιχειρηματία να ομολογεί το λάθος του να παραχωρήσει το 2015 την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO στην υπηρεσία Μητσοτάκη, μέσω του συνεταίρου και συνεργάτη του, Τάκη Θεοδωρικάκου..

ΠΗΓΗethnos.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...