Η «ανοσία της αγέλης» είναι η επίσημη στρατηγική του Μητσοτάκη

Σε δύο βεβαιότητες κατέληξε τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κρατήσει στη θέση του τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη αν και εξέθεσε ανεπανόρθωτα τη χώρα απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία και ότι η «ανοσία της αγέλης» αποτελεί πλέον επίσημα στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού.


Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Ανάπτυξης η… εξήγηση που δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι με τα ψέματα και τις προσβολές του προς την ελληνική κοινωνία, ευνοεί τους κάποιους λίγους στην συνέχιση της κερδοσκοπίας. Εξ’ ου και η άρνηση της κυβέρνησης για συνταγογράφηση των μοριακών τεστ ακόμη και τη στιγμή της έκρηξης ενός νέου κύματος , σε αντίθεση με το παράδειγμα της πλειοψηφίας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες υπάρχει συνταγογράφηση μοριακών και rapid.
Για το θέμα της στρατηγικής της ανοσίας της αγέλης από την κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία θεωρούν ότι αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και από την αδιαφορία της απέναντι στην ανεξέλεγκτη διασπορά στην Ελλάδα.


Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρονται στις δηλώσεις των ίδιων των κυβερνητικών στελεχών πως σε ένα μήνα η πανδημία θα έχει τελειώσει αλλά και στην υιοθέτηση πλέον της επιχειρηματολογίας των αρνητών ότι πρόκειται για μία γρίπη με απλή νόσηση, την ίδια ώρα που ο ΠΟΥ προειδοποιεί για την πιθανότητα δυσμενούς εξέλιξης. Όλα αυτά ενώ η Ελλάδα κατέχει αρνητικά πανευρωπαϊκά ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους με την κυβέρνηση να αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ.
Στο επίκεντρο η κριτική για το άνοιγμα των σχολείων
Επιπλέον, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία και με τη διατήρηση του πρωτοκόλλου του 50%+1, τις συγχωνεύσεις τμημάτων αντί για την αραίωσή τους δείχνει πως η κυβέρνηση αδιαφορεί για το εάν τα κρούσματα με τη νέα μετάλλαξη “Ο” θα πολλαπλασιαστούν -όπως πιστεύουν και οι επιστήμονες- και ότι οι μαθητές θα μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια τους, δηλαδή σε γονείς και ηλικιωμένους. Σημειωτέον πως πριν από την εμφάνιση της “Ο” σε 3,5 μήνες λειτουργίας των σχολείων καταγράφηκαν 100.000 κρούσματα σε μαθητές.


Επίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζουν την απουσία πρωτοκόλλου αναφορικά με το τί θα γίνει με τους γονείς των μαθητών που θα νοσήσουν. Καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού, κάτι που τούς αναγκάζει να πηγαίνουν στη δουλειά τους ενώ θα έρχονται καθημερινά σε επαφή με το παιδί τους που θα νοσεί. Την ίδια ώρα, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν γίνεται κανένας έλεγχος στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, οι οποίοι μετά τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν τη μεγαλύτερη εστία υπερμετάδοσης του ιού.
Στους λόγους για τους οποίους πιστεύουν ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει την στρατηγική της “ανοσίας της αγέλης” προσθέτουν την άρνηση αποζημίωσης αναρρωτικής άδειας με rapid ή PCR τεστ για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που νοσούν, αφού απαιτείται γνωμάτευση γιατρού. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόκειται για κυνική ομολογία πως η κυβέρνηση “όχι μόνο δεν ξέρει τί της γίνεται αλλά κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να εντείνει την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, υιοθετώντας αντικίνητρα για να πάνε ασθενείς εργαζόμενοι στις δουλειές τους”.


Στις ενδείξεις περί σχεδίου ανοσίας της αγέλης από την Κουμουνδούρου προσθέτουν και την μείωση των απαιτούμενων ημερών καραντίνας για τους νοσούντες εργαζόμενους στο μισό, δηλαδή από τις 10 ημέρες στις 5 ημέρες. Σχολιάζουν δε πως πρόκειται για αίτημα μεγάλων εταιρειών που έχει ξεκινήσει από το εξωτερικό και κυρίως από τις ΗΠΑ και υιοθετήθηκε αυτομάτως και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κόντρα στις προειδοποιήσεις των ειδικών πως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακραία διασπορά. 


Επίσης, στέκονται στην άρνηση της κυβέρνησης για συνταγογράφηση των μοριακών τεστ σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τους πολίτες να πληρώνουν δυσβάσταχτα ποσά με πολύ χαμηλότερους μισθούς σε σχέση με την ΕΕ. “Η κυβέρνηση λειτουργεί ως πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων εν μέσω υγειονομικής τραγωδίας με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το κυβερνητικό φιάσκο με τις τιμές των μοριακών τεστ στην Κύπρο” αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ