Η ανακοίνωση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι ΔΕΝ θα είναι υποψήφιοι και τι επιδιώκει ο Τσίπρας (Ονόματα)

Οι τελευταίες πινελιές – και συζητήσεις με κάποια πρόσωπα για να πουν το οριστικό «ναι» – απομένουν ώστε να ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας το 80% των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή στο ieidiseis.gr.

Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε μακράς διάρκειας σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με την τριάδα των υπευθύνων για τη συγκρότηση των υποψηφίων, της γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγγου, του αναπληρωτή γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη και του διευθυντή του γραφείου του προέδρου του κόμματος Μιχάλη Καλογήρου – σύσκεψη που θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες για την αντιμετώπιση των τελευταίων εκκρεμοτήτων που έχουν απομείνει.

Την προσεχή Πέμπτη ή Παρασκευή, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, θα συνέλθει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση των ψηφοδελτίων, τα οποία αμέσως μετά θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες:

  • Από τη σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν θα είναι υποψήφιοι, από όσους εκλέχτηκαν με σταυρό, ο βουλευτής Καρδίτσας Σπύρος Λάππας και ο βουλευτής Τρικάλων Αθανάσιος (Σάκης) Παπαδόπουλος. Ο Γιάννης Δραγασάκης, όπως έγραψε πρόσφατα η στήλη, δεν θα είναι υποψήφιος με σταυρό, ενώ θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα τοποθετηθεί στη 12η – και τιμητική – θέση στο Επικρατείας. Από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν θα είναι υποψήφιος ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Αντιθέτως, από την παλαιά φρουρά του κόμματος, υποψήφιος θα είναι στην Α’ Πειραιά ο Θοδωρής Δρίτσας.
  • Η ανανέωση των ψηφοδελτίων ανέρχεται στο 40%.
  • Η διεύρυνση θα είναι αμφίπλευρη.
  • Μια από τις κύριες επιδιώξεις των ψηφοδελτίων είναι να υπάρχει σε κάθε νομό ένας τουλάχιστον νέος υποψήφιος που η τοπική κοινωνία θα έχει σε αυτόν αναφορά.
  • Τα ψηφοδέλτια θα εκφράζουν τον «όλον ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά στο θέμα των υποψηφιοτήτων των «πολύ επωνύμων», είτε αυτοί προέρχονται από την πολιτική, είτε από τομείς της οικονομικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας, θα το χειριστεί προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ