Η ακρίβεια θα καθορίσει και τον χρόνο των εκλογών – Τι πιστεύει ο Τσίπρας

Μέτρα ουσίας και όχι κοροϊδίας για την ακρίβεια επιμένει να αξιώνει η αξιωματική αντιπολίτευση από την κυβέρνηση με την επισήμανση ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.


Επιπροσθέτως δε, η Κουμουνδούρου εμφανίζεται να θεωρεί ότι η ακρίβεια ενδεχομένως και να καθορίσει  σε μεγάλο βαθμό  τον χρόνο των εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας ήδη έχει εκτιμήσει ότι “ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αντέξει”, ενώ σε… κάθε δημόσια παρέμβασή του επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αποδράσει υπό το βάρος των ευθυνών στις οποίες δεν μπορεί να αντεπεξέλθει αλλά και της κοινωνικής πίεσης.


Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οι επόμενες εβδομάδες ενδέχεται να επηρεάσουν εν πολλοίς και τις πρωθυπουργικές αποφάσεις. Δηλαδή εάν το ράλι της ακρίβειας συνεχιστεί, η κοινωνική δυσφορία θα ενταθεί και ενδεχομένως ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να οδηγηθεί σε εκλογές τον Μάιο για να συγκρατήσει τη φθορά του.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει θέσει το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα. Εφόσον μάλιστα προκηρυχθούν εκλογές για το Μάιο το συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 14-17 Απριλίου θα αποτελέσει και το ιδανικό ξεκίνημα της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις κάλπες.
Σε κάθε περίπτωση κι ανεξαρτήτως τού εάν ο κ. Μητσοτάκης πατήσει ή όχι το “κουμπί” των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί επιβεβλημένη τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των ευάλωτων και μεσαίων στρωμάτων από την πρωτοφανή ακρίβεια.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε ότι η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί και στηρίζει την αισχροκέρδεια ζητώντας να εφαρμοστούν άμεσα πέντε μέτρα:


Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα και φυσικό αέριο,
πλαφόν στα τιμολόγια ενέργειας, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής,
έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ.
“Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε για μέτρα κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ