Η αγωνία του Μαξίμου μετά τον διεθνή διασυρμό του Μητσοτάκη για τις πατέντες των εμβολίων

Με το θέμα της άρσης των πατεντών των εμβολίων επιχειρεί να εμπλακεί η κυβέρνηση, καθώς η αποδοχή της πρότασης από την Αμερικανική κυβέρνηση άνοιξε την συζήτηση σε διεθνές επίπεδο, ενώ κινητοποίησε άμεσα και τους θεσμούς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είναι γνωστό, το αυτό θέμα ανέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, μάλιστα, είχε έρθει σε επαφή με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το είχαν θέσει προς ψήφιση στο ευρωκοινοβούλιο, καταγράφοντας μάλιστα την αρνητική ψήφο των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου από την πρώτη στιγμή επικράτησε αμηχανία, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός απαξίωναν την πρόταση, μιλώντας για «εμβολιόδεντρα», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή, απαντώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει ότι «πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αυτά είναι αστεία επιχειρήματα, είναι αστεία πυροτεχνήματα και η ανορθολογικότητα τους καταδείχθηκε αμέσως από τις ίδιες τις φαρμακοβιομηχανίες».

Από την Τετάρτη το βράδυ –που προέκυψε το θέμα- υπήρξε ένα επικοινωνιακό μπαράζ από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να υπενθυμίσουν ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε «εμπλακεί» σε αυτό το θέμα.

Χθες το πρωί τόσο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, όσο και η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκαν μετ’ επιτάσεως στο άρθρο που είχε συνυπογράψει ο πρωθυπουργός για την άρση των πατεντών με τον Ηλία Μόσιαλο τον Απρίλιο του 2020.

Στην συνέχεια, ωστόσο, ο πρωθυπουργός αποστασιοποιήθηκε από αυτή την πρόταση, αναδεικνύοντας τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Κράτησε, μάλιστα, όλες τις αποστάσεις από αυτά που έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας καθώς δεν ήθελε να εμφανιστεί ότι υιοθετεί μια πρόταση που έχει αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου να δείξει ότι έχει αγκαλιάσει την σχετική πρωτοβουλία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος εμφανίστηκε να την υιοθετεί, ενώ παράλληλα και οι Βρυξέλλες μπαίνουν δυναμικά σε αυτή την συζήτηση, στην οποία αναμένεται να εμπλακεί άμεσα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...