«Ηρώδης η Κεραμεως…» – Ξέσπασμα οργης του Αλέξη Τσίπρα για τη «σφαγή» 20.000 μαθητών και τα «χρυσά» deals (vid)

Σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκης εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε έγκλημα εκ προμελέτης την απόφαση της Νίκης Κεραμέως και του πρωθυπουργού να αποκλειστούν από τα Πανεπιστήμια 20.000 μαθητές και μάλιστα όπως είπε «επιλέξατε τη χρονιά της πανδημίας, τη χρονιά που τα σχολεία ήταν κλειστά το μισό χρόνο, τη χρονιά της οικονομικής ανασφάλειας από τα αποτυχημένα σας lockdown, να θέσετε σε εφαρμογή την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής».

Σήμερα περισσότερα από 20.000 παιδιά, μαθητές, βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη και την κα Κεραμέως να τους κλέβουν το όνειρο του Πανεπιστημίου, είπε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας που ήταν στα υπουργικά έδρανα της είπε: «ως άλλη “Ηρώδης” σφαγιάζεται 20.000 μαθητές. Ντιλάρετε με τους ιδιοκτήτες κολεγίων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επιβολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, μια αλλοπρόσαλλης και άδικης ρύθμισης που στέλνει ακόμα και αριστούχους εκτός της σχολής προτίμησής τους.

Ο Αλέξη Τσίπρας διάβασε από το βήμα της Βουλής και την επιστολή που έστειλε ο αριστούχος μαθητής Διονύσης Κατάκαλος, ο οποίος αν και συγκέντρωσε συνολικά 20.988 μόρια δεν εισάγεται στην Αρχιτεκτονική.

«Τι έχετε να απαντήσετε στον Διονύση; Τι έχετε να απαντήσετε σε χιλιάδες παιδιά σαν το Διονύση; Μπορείτε να τα κοιτάξετε στα μάτια και να τους απαντήσετε; Περιμένουμε λοιπόν από τον κ. Μητσοτάκη μια απάντηση. Όχι σε εμάς, όχι στην αντιπολίτευση. Αλλά στα χιλιάδες παιδιά που βλέπουν το όνειρό τους να συντρίβεται», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκη Κεραμέως.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε υψηλούς τόνους επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκλείει 20.000 μαθητές από τα Πανεπιστήμια γιατί ντιλάρει με τα συμφέροντα ενώ την κάλεσε έστω και την ύστατη στιγμή να μην εφαρμόσει την ΕΒΕ και να μην κλείσει την πόρτα σε 20.000 μαθητές.

«Γιατί στα κολέγια δεν υπάρχει βάση εισαγωγής. Υπάρχει μόνο βάση εισοδήματος. Όποιος έχει να πληρώσει μπαίνει», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «Είστε οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν ποτέ από τη χώρα».

«Οι πανηγυρισμοί σας στην πανδημία κατέληξαν σε ακόμα ένα φιάσκο»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας ότι «το Covid free καλοκαίρι που υποσχόταν πρωθυπουργός δεν ήρθε γιατί δεν κάνατε τίποτα. Οι πανηγυρισμοί σας κατέληξαν σε ακόμα ένα φιάσκο, πάλι κάνατε τα ίδια εγκληματικά λάθη. Οι ποινές και οι απειλές για τους μη εμβολιασμένους, απόδειξη της αποτυχίας σας να πείσετε τους πολίτες».

«Μιλάτε για επιστροφή στην κανονικότητα μόνο για τους εμβολιασμένους, με την υπόλοιπη μισή Ελλάδα τι θα κάνετε; Θα την εξαφανίσετε;»διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....