Επικίνδυνα κομματικά παιχνίδια: Το Μαξίμου στοχοποιεί τον Τσίπρα ενώ η ακροδεξιά οργιάζει

Του Βασίλη Σκουρή

Επικίνδυνα κομματικά παιχνίδια με το εμβόλιο παίζει το μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη, με στόχο όχι την αύξηση του εμβολιασμού, αλλά τα πολιτικά οφέλη.

Το Μαξίμου δια στόματος πρωθυπουργού και κυβερνητικής εκπροσώπου στοχοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ γνωρίζει απολύτως τόσο την υπεύθυνη στάση της Κουμουνδούρου, όσο και ποιοι πολιτικοί χώροι είναι αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα – πέραν φυσικά των τεράστιων λαθών της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση:

-Δεν λένε λέξη και δεν λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα για το αντεμβολιαστικό κύμα που έχει εξαπλωθεί στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Παρά τη θετική στάση προσωπικά του Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου, στο εσωτερικό της Εκκλησίας έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό αντιεμβολιαστικό κίνημα, πολύ σκληρό για να σπάσει, καθώς αφέθηκε να διαμορφωθεί, με ιερείς που έχουν εκτεθεί με κηρύγματα να δυσκολεύονται (ακόμα και αν το θέλουν) να κάνουν πίσω. Πολύ περισσότερο που το «κίνημα των αρνητών» παίζει ρόλο – και χρησιμοποιείται – για την εν εξελίξει μάχη της διαδοχής στο εσωτερικό της Ιεραρχίας.

-Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως στις περιοχές και τις κοινωνικές ομάδες που τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά, είναι εκεί που ακροδεξιές ομάδες και σχήματα (ακόμα και η άλλοτε κραταιά «Χρυσή Αυγή») διαθέτουν ισχυρά επιρροή.

-Αποφεύγουν να κοιτάξουν γύρω τους για να δουν μεταξύ των ανεμβολίαστων έναν σκληρό πυρήνα «μακεδονομάχων», τον οποίο και ενίσχυσαν πολιτικά, έστω και αν στην πλειοψηφία τους ψήφισαν Νέα Δημοκρατία για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. (Και μετά τις εκλογές, τους αναζητά ο… Ερυθρός Σταυρός, καθώς έχουν εξαφανιστεί, ξεχνώντας το «ξεπούλημα της Μακεδονίας»!)

-Τα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, απέδειξαν ακριβώς ποιο είναι πίσω από το αντιεμβολιστικό «κίνημα», όταν το Μαξίμου στοχοποιεί τον Τσίπρα και την αντιπολίτευση.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλα παραδείγματα, αλλά το κύριο είναι να σταματήσει η κυβέρνηση το διχαστικό κλίμα που καλλιεργεί, με στόχο την αποκόμιση πολιτικών κερδών και την απαξίωση της αντιπολίτευσης, κυρίως της αξιωματικής. Θα πρέπει να καταλάβει το Μαξίμου πως από την τακτική του διχασμού ενδέχεται να είναι ένας από τους βασικούς λόγους μην πετύχει όσο απαιτείται ο εμβολιασμός.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ