«Επιθετική» προεκλογική εκστρατεία ζήτησε ο Τσίπρας

Στην τόνωση του ηθικού και της αυτοπεποίθησης του κόμματος στόχευσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, βάζοντας ένα πλαίσιο του τι πρέπει να κάνει και τι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ από τώρα και για τους επόμενους μήνες μέχρι τις εκλογές.

Παρεμπιπτόντως, σχολιάζοντας σενάρια περί προθέσεων της κυβέρνησης να… κάνει τις εκλογές «στην καρδιά του καλοκαιριού», είπε πως «εμείς λέμε να γίνουν αύριο», αλλά σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν σε χρονική περίοδο η οποία «δεν θα δημιουργεί σοβαρά ζητήματα σε σχέση με την οικονομική και κοινωνική λειτουργία» και πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως δεν πρέπει να γίνουν «καταμεσής του καλοκαιριού με προφανή στόχο να μην μπορούν να πάνε οι νέοι άνθρωποι που θα είναι στις εποχικές εργασίες, μπας και διασωθεί» ο Μητσοτάκης.

Τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε έμφαση στην εξωστρεφή δράση και τη ζύμωση με την κοινωνία τους επόμενους μήνες και γενικότερα όρισε τα καθήκοντα και υπέδειξε το πνεύμα με το οποίο πρέπει να κινηθεί το κόμμα το επόμενο διάστημα. Ειδικότερα:

– Ζήτησε από το στελεχιακό δυναμικό και τα μέλη του κόμματος πειθαρχία, συλλογικότητα και σεμνότητα.

– Έθεσε το τρίπτυχο Αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές και τις παραθεσμικές πρακτικές του «καθεστώτος» Μητσοτακη – Αλληλεγγύη στην κοινωνία που πλήττεται σε όλα τα επίπεδα – Αλλαγή.

– Κάλεσε τα στελέχη του κόμματος, κόντρα στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει νέα μνημόνια, να θυμίζουν τις επιτυχίες του, τις οποίες αξιοποίησε και η σημερινή κυβέρνηση. Να αναδεικνύουν το γεγονός ότι σε μια περίοδο όπου ίσχυε το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος, παρέδωσε το «μαξιλάρι» των 37δισ., δρομολόγησε ρυθμίσεις που σήμερα η κυβέρνηση παρουσιάζει για δικές της και έλυσε και το «Μακεδονικό» με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας επιπλέον ότι αν στην οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε με βάση σφιχτούς περιορισμούς, στην εξωτερική πολιτική εφάρμοσε το πρόγραμμά του.

– Ζήτησε επίσης όσους και όσες βγαίνουν στα ΜΜΕ να μην διστάζουν να αναδεικνύουν κεντρικά το θέμα της Οικονομίας, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξε, μπορεί ο Μητσοτάκης να εμφανίζει ότι η Οικονομία είναι το προνομιακό του γήπεδο και γενικώς είναι καλύτερος διαχειριστής, ωστόσο στην πράξη τα έχει πάει χειρότερα, παρά και τις δημοσιονομικές ελευθερίες, αφού πλέον ισχύει η ρήτρα διαφυγής.

Ως σημαντικά παραδείγματα ο Αλέξης Τσίπρας έφερε την άνοδο των επιτοκίων των δεκαετών ομολόγων, την επενδυτική βαθμίδα, στόχος που μετατίθεται διαρκώς, καθώς – όπως εκτίμησε – δεν πρόκειται να πιαστεί, τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, που παρουσιάζει αύξηση χρέους, μείωση αποθεματικού, ελλειμματικές ταμειακές ροές κ.λπ., και βεβαίως το θέμα των «κόκκινων» δανείων, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει τις τελευταίες μέρες και με αφορμή το σκάνδαλο Πάτση.

Γενικώς έδωσε το «πρόσταγμα» της επίθεσης, ζήτησε από το κόμμα να μην τοποθετείται αμυντικά, ειδικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του συστήματος «να μας πείσουν ότι η απλή αναλογική θα φέρει το χάος» ή ότι τίποτα δεν αλλάζει, αντιθέτως ζήτησε να αναδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και προτάσεις για όλα τα ζητήματα.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...