Εξαφανισμένοι οι υπουργοί του καταστροφικού τσίρκου Μητσοτάκη που παρακολουθεί την Ελλάδα να καίγεται

Διαβάστε το απόσπασμα από την ΑΥΓΗ:

Να αποφύγει τη λογοδοσία και τον δημοσιογραφικό έλεγχο επιδιώκει η κυβέρνηση, στο φόντο των καμένων εκτάσεων. Η επίσημη ενημέρωση ωστόσο από το γαλάζιο επιτελείο έρχεται με το σταγονόμετρο, ενώ οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, από την πρώτη ημέρα της πύρινης λαίλαπας, πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Παράλληλα, σε αυτή την κομβική συγκυρία, αγνοείται η κυβερνητική εκπρόσωπος. H Aριστοτελία Πελώνη πραγματοποίησε την τελευταία δημόσια παρέμβασή της στις 20 Ιουλίου, ενώ για τρίτη εβδομάδα δεν πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αίσθηση προκαλεί ότι δεν έχει οριστεί αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος προκειμένου να διεξαγάγει έκτακτα briefings και να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Στοπ στις εμφανίσεις υπουργών

Κεντρική στόχευση του Μεγάρου Μαξίμου ωστόσο αποτελεί το να μην ρίξουν τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης της Ν.Δ. λάδι στη φωτιά σε μια συγκυρία που το επιτελικό κράτος βάλλεται από τις αντιδράσεις των πολιτών.

Ο στενός πρωθυπουργικός πυρήνας έχει δώσει εντολή να μην παρελαύνουν σε τηλεπαράθυρα και ραδιοφωνικές εκπομπές οι υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ.

Ταυτόχρονα όμως, οι κορυφαίοι γαλάζιοι αξιωματούχοι δεν εμφανίζονται στις πύρινες εστίες, ώστε να αποφύγουν την μήνιν των πολιτών, με εξαίρεση τον Αντώνη Σαμαρά που μετέβη από την Πύλο στο Διαβολίτσι!

Αναζητείται Ιφιγένεια

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη να επιστρέψουν από τις διακοπές στο πόστο τους λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η αποστροφή ωστόσο του κ. Μητσοτάκη ότι «θα υπάρξει χρόνος για κριτική και αυτοκριτική» ερμηνεύεται από γαλάζιους παράγοντες και ως προετοιμασία του εδάφους για τη θυσία κυβερνητικών παραγόντων ώστε να περιοριστεί το πολιτικό κόστος.

Η καμπάνα χτυπάει για τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Στέφανο Κολοκούρη αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ενδοκυβερνητικές αιχμές

Σημειώνεται ότι ακόμα και γαλάζια στελέχη αφήνουν αιχμές για το σκέλος της κυβερνητικής διαχείρισης. «Η… Πράσινη Μετάβαση ξεκίνησε με λάθος τρόπο στην Ελλάδα. Με μεγάλη αύξηση στις τιμές ενέργειας και καυσίμων. Με φοβερές καταστροφές, λόγω πυρκαγιών, στο περιβάλλον.

Αφού αντιμετωπίσουμε τα πύρινα μέτωπα, να δούμε τι ακριβώς θα κάνουμε» τόνισε στα κοινωνικά δίκτυα ο Γιώργος Κύρτσος, που σημειώνει σε άλλο tweet ότι «η διαχείριση, η προστασία των δασών, η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, είναι σύνθετη υπόθεση. Η προσέγγιση, δεν κάνουμε σχεδόν τίποτα γιατί, εάν χρειαστεί, θα έλθουν τα εναέρια μέσα, απλά δεν ισχύει».

Παράλληλα, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου παραδέχτηκε σε δηκτικό τόνο ότι «δεν είμαστε καλοί στην προετοιμασία».

Τέλος, πολιτικά πυρά εκτοξεύει προς «το σύστημα Μητσοτάκη» και το φιλοσαμαρικό antinews.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ