Εκπρόσωπος ανατέλλοντος ακροδεξιού κόμματος στη Βουλή ο Μπογδάνος;

Απαρχή εξελίξεων και ανακατατάξεων στη «δεξιά πολυκατοικία» η διαγραφή του βουλευτή από τη Νέα Δημοκρατία; Με ποιους συζητά ο διαγραφείς βουλευτής και οι λύσεις που έχει μπροστά του.

Διαβάστε τι γράφει στο ieidiseis.gr ο Βασίλης Σκουρής:

Όλα δείχνουν ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος «ξυνόταν στην γκλίτσα του τσομπάνη» καιρό τώρα, σαν να επιδίωκε τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία ή ως η διαγραφή αυτή να μην τον τρόμαζε!

Το μήνυμα, άλλωστε, που είχε αποστείλει στο μέγαρο Μαξίμου όταν πήρε την «κίτρινη κάρτα» με τη δημοσιοποίηση της λίστας των ονομάτων των πεντάχρονων ενός νηπιαγωγείου ήταν «για να σας διευκολύνω μπορείτε να με …διαγράψετε»!

Από τη στιγμή που η μάχη για την επανεκλογή του στην Α΄Αθηνών, με τη μείωση των εδρών Πιερρακάκη και την υπουργοποίηση Πλεύρη έδειχνε χαμένη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν πως ήταν θέμα χρόνου η μετακόμισή του σε άλλη κομματική στέγη. Πολύ περισσότερο που δεν ήταν αποφασισμένος να παραμείνει στη Νέα Δημοκρατία, καταπιέζοντας τα ακροδεξιά του πιστεύω. Δεδομένο είναι επίσης ότι δεν μπορεί να επανέλθει ως υποψήφιος βουλευτής στη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Και αυτό, παρότι υπάρχει το προηγούμενο με την τότε εκπρόσωπο του κόμματος Μαρία Σπυράκη να δηλώνει το 2019 πως ο Μπογδάνος δεν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία (με αφορμή και τη διαδικτυακή του παρέμβαση, με την οποία υιοθετούσε ανάρτηση για είσοδο των …τανκς στην ΕΡΤ!!!) και τελικά, για τις ψήφους της ακροδεξιάς, μπήκε θριαμβευτής στο ψηφοδέλτιο!

Το βέβαιον είναι πως το αμέσως επόμενο διάστημα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος θα δρα στο Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος βουλευτής, εκφράζοντας την ακροδεξιά ατζέντα του.

Σε πολύ σύντομο διάστημα, όμως, όπως όλα δείχνουν, θα λειτουργεί ως εκπρόσωπος ανατέλλοντος ακροδεξιού κόμματος στη Βουλή, καθώς δεν δείχνει να είναι στην προτεραιότητά του η ένταξή του ή η συμπόρευσή του με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Μια επιλογή του θα ήταν η συμπόρευσή του με την εναπομείνασα Χρυσή Αυγή, με τον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς με τη μεν Χρυσή Αυγή ήταν μαζί σε κατάθεση στεφανιού στο Βίτσι, με τον άλλοτε υπαρχηγό του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε εμφανιστεί μαζί σε συγκέντρωση ακροδεξιών στην πλατεία Βικτωρίας, σε συγκέντρωση «αγανακτισμένων» κατά προσφύγων!

Η επιλογή, πάντως, που αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες είναι η συνεργασία του με το νεοσύστατο κόμμα του Θάνου Τζήμερου και του Φαΐλου Κρανιδιώτη. Η «Νέα Δεξιά» εμφανίζεται σε συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις να λαμβάνει ακόμα και πάνω από το 2%, δείχνοντας ότι διαθέτει τις προϋποθέσεις ακόμα και να μπει στη Βουλή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο διαγραφείς βουλευτής της ΝΔ διατηρεί ήδη δίαυλο επικοινωνίας με τον Φαΐλο Κρανιδιώτη, με τον οποίο και τα είπαν στο Βίτσι, κατά τη συγκεκριμένη εκδήλωση με την κατάθεση στεφανιού, όπου συμμετείχε και η Χρυσή Αυγή! Όπως αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη που έγινε η διαγραφή, ο Θάνος Τζήμερος στήριξε με παρέμβασή του στο διαδίκτυο τον διαγραφέντα βουλευτή.

Για πρώτη φορά από την ημέρα της εκλογής στην ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία και κυρίως με την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία, δημιουργούνται οι συνθήκες συγκρότησης ενός ακροδεξιού κόμματος και αποκόλλησης ενός –μικρού κατά τη γνώμη μας-τμήματος της ακροδεξιάς που βρίσκεται ενώπιον της Νέας Δημοκρατίας. Και λέμε μικρού προς το παρόν, όχι μόνο γιατί τρεις τουλάχιστον υπουργοί (Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης) μπορεί να απευθύνονται -αποτελεσματικά ακόμα- προς το ακροδεξιό ακροατήριο του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και γιατί η εξουσία αποτελεί συγκολλητική ουσία! (Επίσης και μικρό να είναι το τμήμα που θα αποκολληθεί, έχει να συναντήσει ένα μεγάλο ακροατήριο, γεγονός που αποτελεί πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των εκλογών)

Ταυτόχρονα όμως είναι βέβαιον πως η διαγραφή Μπογδάνου θα λειτουργήσει ως καταλύτης εξελίξεων για τη συγκρότηση ή ισχυροποίηση ακροδεξιού κόμματος!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ