Δημοσκόπηση Marc: Ελάχιστη η επίδραση του σκανδάλου των υποκλοπών στο εκλογικό σώμα – Μεγάλη η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Υπεροχή Μητσοτάκη στη δημοφιλία με 46,1% και στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός με 49,9%. Σύμφωνα με το κυριακάτικο Πρώτο Θέμα που την δημοσιεύει «η κοινή γνώμη έχει στραμμένη την προσοχή της στα μεγάλα θέματα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που αναμένεται να φέρει ο επερχόμενος δύσκολος χειμώνας». Η ΝΔ καταγράφει μια διαφορά στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 8,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Το ενδιαφέρον των πολιτών σύμφωνα με την δημοσκόπηση και την εφημερίδα εστιάζεται στα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων. Τέλος οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ μόνον το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ